GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίμιτς: Η συμφωνία στο Σκοπιανό ικανοποιεί τα στρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών- ΒΙΝΤΕΟ

Τα ''συγχαρητήρια στους μεγάλους ηγέτες της περιοχής'', εξέφρασε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς κα...

Τα ''συγχαρητήρια στους μεγάλους ηγέτες της περιοχής'', εξέφρασε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις Πρέσπες .

Όπως δήλωσε ο κ. Νίμιτς, ''η επίλυση του προβλήματος απαίτησε ηγετικό πνεύμα , σύνεση, πολιτικό θάρρος και στρατηγικό όραμα. Δεν βρίσκει κανείς συχνά πολιτικό θάρρος, στρατηγικό όραμα , διπλωματικές ικανότητες και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξη τέτοιων ηγετών ''.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο κ. Νίμιτς επεσήμανε ότι ήταν ''μία μακρά διαδικασία, δυσχερής αλλά είναι δίκαιη, έντιμη και μπορεί να εφαρμοστεί για την επιτυχία όχι μόνο της σχέσης των δύο χωρών αλλά ως ένα παράδειγμα για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Ικανοποιεί τα στρατηγικά συμφέροντα αμφότερων των δύο χωρών".

"Υπάρχουν τέσσερις άνθρωποι και οι κυβερνήσεις τους που θα μεριμνήσουν για την επιτυχή εφαρμογή και την εποικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο αυτών υπέροχων χωρών", πρόσθεσε.

Τέλος, με αφορμή τη σημερινή γενέθλια μέρα, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ζήτησε από την οικογένειά του να μην του κάνουν δώρα καθώς ''θα μου κάνουν δώρα δύο πρωθυπουργοί με τους οποίους συνεργάστηκα".

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση