GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπάνιο φαινόμενο στην Άνδρο: Αγελάδα γέννησε τετράδυμα - ΦΩΤΟ

Τέσσερα υγιέστατα μοσχαράκια έφερε στον κόσμο μια αγελάδα στο χωριό της Κατακοίλου της Άνδρου τη Δευτέρα. Το φαινόμενο είναι εξαιρ...

Τέσσερα υγιέστατα μοσχαράκια έφερε στον κόσμο μια αγελάδα στο χωριό της Κατακοίλου της Άνδρου τη Δευτέρα. Το φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς υπάρχει μια πιθανότητα στα 11 εκατομμύρια να γεννηθούν τετράδυμα και να επιζήσουν.

Ο τοκετός της αγελάδας κράτησε 2,5 ώρες και τα τετράδυμα γεννήθηκαν με σωματικό βάρος περίπου 25 κιλών το καθένα. Είναι όλα θηλυκά και προέρχονται από ταύρο της ξανθής φυλής της Ακουιτανίας (Blonded’Aquitaine).

Η μητέρα και τα νεογέννητα δέχτηκαν την ανάλογη φροντίδα από την κτηνίατρο του Τμήματος Κτηνιατρικής Άνδρου, είναι εντελώς υγιή και απολαμβάνουν πλέον την περιποίηση των ιδιοκτητών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες που οι μεταβολές του ζωικού πληθυσμού των βοοειδών καταγράφονται και καταχωρούνται ηλεκτρονικά σε επίσημες εθνικές βάσεις δεδομένων, δεν έχει παρατηρηθεί ξανά γέννηση υγιών τετράδυμων μοσχαριών.

Πηγή: enandro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση