GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μοσκοβισί την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα για να " γιορτάσει το τέλος της κρίσης"

"Μετά το φόβο μου όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2015, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τελικά ανακάλυψα έναν λαμπρό, επιδέξιο και ...

"Μετά το φόβο μου όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2015, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τελικά ανακάλυψα έναν λαμπρό, επιδέξιο και γενναίο άνθρωπο που πέτυχε να μεταστρέψει το λαό του. Αποκαλύφθηκε, πολιτικός άνδρας", τονίζει μιλώντας στη Γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί. "Με τον Αλέξη Τσίπρα, τον επικεφαλής της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς, που έγινε επικεφαλής μίας 'υπεύθυνης' αριστεράς, η συνεννόηση ήταν καλή. Ο Τσίπρας προτίμησε να κάνει ρεαλιστική πολιτική", λέει ο Μοσκοβισί και κοιτώντας τα SMS στο κινητό του, τονίζει: "Ανταλλάσσουμε με τον Τσίπρα μηνύματα κάθε εβδομάδα".

Η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί πορτραίτο του Ευρωπαίου Επιτρόπου, για τον οποίο αναφέρει ότι "μόλις γύρισε τη σελίδα της ελληνικής κρίσης και σκέφτεται το μέλλον. Συγχρόνως ετοιμάζει την επίσκεψή του στην Ελλάδα, στις 2 και 3 Ιουλίου, όπου θα γιορτάσει το τέλος της κρίσης".

Ο Πιερ Μοσκοβισί είναι ο μόνος από το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που απολαμβάνει την εξουσία ως Ευρωπαίος Επίτροπος και για αυτό δηλώνει: "Είμαι ένας επιζών". Μιλάει με περηφάνια για τη δράση του επισημαίνοντας: "Η ελληνική περίπτωση με κινητοποίησε περισσότερο από κάθε άλλο θέμα. Έδωσα την ψυχή και την καρδιά μου".

Στην "Figaro" μιλά και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος τονίζει: "Είναι τύχη που ήταν ο Πιέρ Μοσκοβισί, που συμμετείχε σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Εάν ήταν κάποιος άλλος, ίσως να μην είχαμε πετύχει. Πρέπει να χαιρόμαστε όταν υπάρχουν αποτελέσματα για την Ευρώπη".

Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης - και τις πολλές διακυμάνσεις της - ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «παρέμεινε ήρεμος και οπλισμένος με μια απόλυτη πεποίθηση: η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει στο ευρώ», σε αντίθεση από τη θέση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που είχε απελπισθεί από τη στάση της Αθήνας. «Δεν ήμουν ποτέ από εκείνους που πίστευαν ότι οι Έλληνες έπρεπε να υποστούν μη βιώσιμες μεταρρυθμίσεις», επαναλαμβάνει ο κ. Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρεται επίσης στις ευρωεκλογές τονίζοντας ότι είναι υπερήφανος που ανήκει σε αυτή την Επιτροπή που μπόρεσε να επιβάλλει αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά της Αριστεράς. Στο ελληνικό ζήτημα «ένας άλλος Επίτροπος θα επηρεαζόταν περισσότερο από τις γερμανικές θέσεις», υποστηρίζει, τέλος, ο Πιερ Μοσκοβισί.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. Μας δουλεύουν αγρίως, θα έχουμε κρίση και διαρκής τριμηνιαία επιτήρηση-εποπτεία μέχρι το 2060 και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας δουλεύουν αγρίως, θα έχουμε κρίση και διαρκής τριμηνιαία επιτήρηση-εποπτεία μέχρι το 2060 και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση