Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 4o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

  Αναγνωστοπούλου: Η ΝΔ κατηγορεί τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ως εθνικούς προδότες

  Σφοδρή επίθεση στην ΝΔ εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να διχάσει και να εγκαλέσει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ως εθνικούς προδότες και κάλεσε το κοινοβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
  ''Βρισκόμαστε σε μία ιστορική στιγμή που σηματοδοτείται από το κλείσιμο μιας συμφωνίας για ένα μείζον ζήτημα, που απασχόλησε την ελληνική κοινωνία και την ελληνική πολιτική ηγεσία επί 27 χρόνια. Βρισκόμαστε όμως και σε μία ιστορική στιγμή και για έναν άλλο λόγο. Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί, όχι απλώς να συζητήσει μία πρόταση μομφής όπως είναι το κοινοβουλευτικό της δικαίωμα, αλλά να διχάσει και να εγκαλέσει βουλευτές της συγκυβέρνησης ως εθνικούς προδότες. Αφού η αριστερή παρένθεση δεν κάρπισε, αφού η καταστροφολογία δεν ευοδώθηκε, το τελευταίο προπύργιο είναι τα εθνικά θέματα'' είπε η κ. Αναγνωστοπούλου.
  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: "Υπάρχει ιστορική μνήμη, πότε η Δεξιά χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για να δημιουργήσει καθεστώς εθνικοφροσύνης, όταν δεν έχει γόνιμη πολιτική: εθνικοί προδότες και εθνικόφρονες. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψει η ελληνική Βουλή, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων'' .
  "Η ελληνική ιστορία έχει πληρώσει πολύ ακριβά τον διχασμό αυτό. Μην προσπαθήσετε να τον επαναφέρετε'' κάλεσε την ΝΔ η Σία Αναγνωστοπούλου και αντιπαρέβαλε τις ''μεγάλες στιγμές που έχει να επιδείξει η ελληνική ιστορία, όταν οι πολιτικές ηγεσίες είχαν το θάρρος να οραματιστούν το μέλλον αυτής της κοινωνίας με παρρησία και να δώσουν μια νέα προοπτική σε σχέση με την περιοχή''.
  Ωστόσο, η βουλευτής επικαλέστηκε την Συνθήκη του 1913, οπότε κατοχυρώθηκε η ενσωμάτωση της ελληνικής Μακεδονίας στον εθνικό κορμό, για να τονίσει ότι ''αυτή η Συνθήκη δεν σηκώνει κανέναν αναθεωρητισμό. Γιατί αν φτάσουμε σε αναθεωρητισμό αυτής της Συνθήκης, τότε νομιμοποιούμε τους αναθεωρητισμούς από τους οποίους κινδυνεύουμε'', είπε και καταχειροκροτήθηκε από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.
  "Σε αυτή την περιοχή του κόσμου, έχουμε μεσοτοιχίες τα έθνη μεταξύ μας, οι οποίες είναι δύσκολα διακριτές κι αποφασίζει ένα έθνος αν τις κάνει ασπίδα προστασίας ή τις κάνει οχυρό, κλείνεται στο καβούκι και πολεμάει με όλο τον κόσμο απ' έξω", κατέληξε λέγοντας η Σία Αναγνωστοπούλου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Αναγνωστοπούλου: Η ΝΔ κατηγορεί τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ως εθνικούς προδότες Rating: 5 Reviewed By: Press- gr