GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τη Γάζα

Σε επιστολή του προς τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού,  Μίροσλαβ Λάιτσακ γνωστοποίησε τη...

Σε επιστολή του προς τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού,  Μίροσλαβ Λάιτσακ γνωστοποίησε τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης με θέμα την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας , κατόπιν αιτήματος που κατέθεσαν οι αραβικές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα τεθεί προς ψήφιση ένα σχέδιο απόφασης για την προστασία των άμαχων Παλαιστινίων στη Γάζα και έμμεσης καταδίκης του Ισραήλ, σε ένα ψήφισμα παρόμοιο με εκείνο που τέθηκε προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν μια εβδομάδα και ενάντια στο οποίο άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, εκείνα που εγκρίνει η Γενική Συνέλευση δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση