GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Δεν αποχωρούμε από την κυβέρνηση, δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία αν έρθει στη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

«Σήμερα δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία την οποία θα πάει αύριο ο κ. Κοτζιάς να μονογράψει. Συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μόνο και εφόσον περάσει μ...

«Σήμερα δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία την οποία θα πάει αύριο ο κ. Κοτζιάς να μονογράψει. Συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μόνο και εφόσον περάσει μια ολόκληρη διαδικασία στην ΠΓΔΜ» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ.
«Άρα αυτή η συμφωνία και η μονογραφή δεν έχει καμία ισχύ σύμφωνα με το άρθρο 20» είπε. «Η θέση των ΑΝΕΛ, όπως έχουμε δημόσια δεσμευτεί, θα είναι αρνητική, όχι μόνο με την ψήφο αλλά και με οποιοδήποτε τρόπο θα επιχειρήσουν ώστε η Βουλή των Ελλήνων να μην κυρώσει τη συμφωνία», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας πως οι ΑΝΕΛ δεν αποχωρούν από την κυβέρνηση, αλλά ούτε και θα ψηφίσουν τη συμφωνία αν έρθει στη Βουλή.
Ο κ. Καμμένος είπε οτι με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, «πολλοί θα ήθελαν να φύγουν σήμερα οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση» αναφέροντας στη συνέχεια ότι αν συνέβαινε αυτό, τότε ή θα άνοιγε κύκλος διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που ενδεχομένως να περιελάμβανε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και μια ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών που θα παρέδιδαν το όνομα "Μακεδονία", ή η χώρα θα οδηγείτο σε εκλογές».
Στη συνέχεια έθεσε το ρητορικό ερώτημα «αν στις εκλογές κέρδιζε με απόλυτη πλειοψηφία η ΝΔ θα υπέγραφε την συμφωνία;» και στην αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απάντησαν «όχι», αντέτεινε ότι «την απάντηση την έδωσε η κ. Μπακογιάννη».
Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη είπε οτι ο επικεφαλής του «Ποταμιού», «στο οποίο έμειναν 4 βουλευτές, ενώ οι ΑΝΕΛ παραμένουν συμπαγείς» ομολόγησε από το βήμα της Βουλής ότι θα ψήφιζε το Σχέδιο Ανάν και χαρακτήρισε το «Ποτάμι», «προϊόν ενός μιντιακού και επιχειρηματικού σωλήνα με τρικυμία εν κρανίω».
Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ είπε ότι αυτή περιλαμβάνει το σκέλος των οικονομικών θεμάτων και το σκέλος της συμφωνίας με την FYROM. Ως προς το πρώτο σκέλος είπε οτι «βλέποντας ο κ. Μητσοτάκης πως τελειώνει το μαρτύριο του λαού, ρίχνει πολιτικές 'μπαλωθιές'», προσθέτοντας για την αντιπολίτευση ότι «μετά την 21η Ιουνίου δεν υπάρχει καμία ελπίδα γι' αυτούς».
Μιλώντας για το δεύτερο σκέλος ανέφερε ότι το 1993 «σειόταν το ΣΕΦ από την κραυγή 'Αλήτη-προδότη-Σαμαρά'», προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς είχε αποκαλέσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «εφιάλτη». Αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά, ο κ. Καμμένος είπε οτι «έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ εξαγορασμένος από συμφέροντα» και πρόσθεσε ότι η ΝΔ «ακολουθεί πολιτική προσωπικών συμφερόντων» ενώ «τα ηνία της τα κρατά ο Σαμαράς».
Είπε ότι με την πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης «στοχεύει τους ΑΝΕΛ» που επιμένουν στην εθνική γραμμή, ενώ «ο Μητσοτάκης παραχωρεί την Μακεδονία». Κατηγόρησε την ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ για υποκρισία και πολιτικό αμοραλισμό και για «ξεπούλημα της Μακεδονίας» και επικαλέστηκε δηλώσεις του κ. Σαμαρά στις 2/12/1991, της κ. Μπακογιάννη στις 18/2/2008, 26/8/2008, 6/12/2009 και του κ. Δρούτσα το 2010.
«Το θέμα δεν το είχε κλείσει η σημερινή κυβέρνηση, ούτε κάν ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ακόμα ότι η FYROM θα είχε ονομαστεί «Σλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» τον Ιούνιο του 1992, αλλά αυτό δεν συνέβη καθώς έλειπαν 5 έδρες από τον Κίρο Γκιλγκόροφ προκειμένου να γίνει δεκτή η ονομασία από την Βουλή της γειτονικής χώρας.
Εν μέσω αντεγκλήσεων με βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Καμμένος επανέλαβε τη θέση των ΑΝΕΛ όχι μόνο μη ψήφισης της συμφωνίας εάν έλθει στην Βουλή, αλλά και «κάνοντας τα πάντα για να μην περάσει». Και πρόσθεσε ότι «θα φύγω από την κυβέρνηση όταν βγάλουμε την χώρα από το βάραθρο που την ρίξατε εσείς και το ΠΑΣΟΚ».
Εγκάλεσε την ΝΔ για συμπόρευση με τον Α. Σαμαρά και τους ακραίους του ΛΑ.Ο.Σ., σημειώνοντας ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν «δύο γραμμές»: η μία περιλαμβάνει την πρόταση erga omnes (για την ονομασία της FYROM) και διπλή ονομασία και η άλλη περιλαμβάνει τις απόψεις Σαμαρά ο οποίος, όπως προειδοποίησε την ΚΟ της ΝΔ ο κ. Καμμένος, «θα σας εγκαταλείψει σύντομα. Κυριακή κοντή γιορτή».
«Η Ελλάδα θα βγεί από τα μνημόνια και η διαπλοκή και η διαφθορά θα παταχθεί», κατέληξε στην ομιλία του ο Π. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση