GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!» Νέες (αντικυβερνητικές) ρουκέτες από τον Φίλη

«Πολιτικά και ηθικά η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε κινήσεις, ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο. Δεν ξέρω αν αυτ...

«Πολιτικά και ηθικά η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε κινήσεις, ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο. Δεν ξέρω αν αυτό γίνει και πότε. Επαναλαμβάνω είναι μια χρέωση πολιτική» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σε παρέμβασή του νωρίτερα σήμερα κατά, τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ακροάσεων της Βουλής για τους διοικητές του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.
«Όλοι οι οικονομικοί όροι που υπήρχαν πέρυσι όταν θεσπίζαμε αυτά τα μέτρα, δεν ισχύουν σήμερα. Δεν ισχύουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, του προϋπολογισμού ενώ δεν υπάρχει, για το χρέος, η ρύθμιση που είχαν πει πέρυσι οι εταίροι ότι θα κάνουν. Δεν την έκαναν αυτή τη ρύθμιση, ή για παράδειγμα τον γαλλικό μηχανισμό και δεν υπάρχει και το ΔΝΤ που επέμενε να υπάρχουν αυτοί οι όροι παρότι η κυβέρνηση διαφωνούσε. Άρα, πολιτικά και ηθικά η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε κινήσεις, ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις και βεβαίως και το αφορολόγητο» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν αυτό το πράγμα γίνει και πότε. Επαναλαμβάνω είναι μια χρέωση πολιτική. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε άλλες χειρουργικές παρεμβάσεις και αναφέρομαι στις συντάξεις χηρείας, οι οποίες δεν επιβάλλονται από έξω, είναι δικιά μας επιλογή. Υπάρχει μια ερώτηση που έχουν καταθέσει πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε να ακούσουμε την απάντηση από την κυβέρνηση. Είναι ένα θέμα με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία».
«Έχει γίνει σημαντική προσπάθεια σε έναν δύσκολο τομέα, όπως είναι το ασφαλιστικό σύστημα, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ» είπε ταυτόχρονα ο Νίκος Φίλης και επισήμανε ότι οι προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος οδηγούν σε «μεγάλες διαρθρωτικού χαρακτήρα αποφάσεις».
«Το παρελθόν έχει τελειώσει. Να δούμε το μέλλον. Ενώ προσπαθήσαμε να σταθεροποιήσουμε μεταβατικά το ασφαλιστικό σύστημα, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Άκουσα τον κ. υπουργό να αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν. Το 2070 θα έχουμε 7,5 εκατομμύρια πληθυσμό δηλαδή, μείον 30% από σήμερα και θα έχουμε 3 εκατομμύρια εργαζόμενους και 3.100.000 συνταξιούχους. Πλήρης ανατροπή, δηλαδή, της βάσης του ασφαλιστικού συστήματος. Επίσης βλέπω το ολιστικό σχέδιο που κατήρτησε η κυβέρνηση. Στην καλή εκδοχή, το 2022, δηλαδή 14 χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, θα φτάσει η ανεργία στο 14,2%. Ίλιγγος. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε μεγάλες διαρθρωτικού χαρακτήρα αποφάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα, αν δεν θέλουμε να το αφήσουμε να προχωρήσει έτσι. Και το βασικό πρόβλημα για τη βιωσιμότητά του, τούτων δεδομένων, είναι πως θα ενισχυθεί το ασφαλιστικό σύστημα με δημόσιο πόρο. Με κοινωνικό πόρο. Μόνο από τις εισφορές δεν προχωράει το ασφαλιστικό σύστημα εκτός εάν δίνουμε φιλοδωρήματα για συντάξεις. Αυτό γίνεται όντως. Εισφορές που καταλήγουν σε φιλοδωρήματα συντάξεων» είπε ο Νίκος Φίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση