GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μεγάλο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές που έρχονται

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας Μπαίνουμε ολοταχώς σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα κυριαρχήσουν πάλι τα γνωστά και ανούσια...

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Μπαίνουμε ολοταχώς σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα κυριαρχήσουν πάλι τα γνωστά και ανούσια πολιτικά επιχειρήματα.
Από την μία η Ν.Δ θα επικαλείται την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, τα ψέματα του Αλέξη, τις ανέφικτες υποσχέσεις του, τις ιδεοληψίες και τις τριτοκοσμικές αντιλήψεις των στελεχών του.
Και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασχολείται με το παρελθόν της Ν Δ, τις σχέσεις του Κυριάκου με την Siemens, τις επαγγελματικές δραστηριότητες της γυναίκας του, τον εναγκαλισμό του με την ακροδεξιά και τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Από την μία ο Μητσοτάκης θα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για το 4 μνημόνιο που υπέγραψε και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση και για την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου που έρχονται από τον Ιανουάριο του 2019
Και από την άλλη ο Τσίπρας θα διατυμπανίζει την "καθαρή" έξοδό του στις αγορές και θα προσπαθεί όπως πάντα ψευδώς, να πείσει ότι οι συντάξεις και το αφορολόγητο θα μπουν εκ νέου σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για να μην εφαρμοστούν, ενώ άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα υπόσχονται ανερυθρίαστα, αυξήσεις στις συντάξεις και στον κατώτερο μισθό.

Γιατί να μην συνεχίσουν άλλωστε αυτή την ανήθικη πολιτική συμπεριφορά των απατηλών υποσχέσεων, αφού ο Ελληνικός λαός τρείς φορές γι αυτά τους τα ψέματα τους τίμησε με την ψήφο εμπιστοσύνης του.
Για να απαντήσει ο Μητσοτάκης και τα στελέχη της Ν.Δ, ότι αν και τους δεσμεύουν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές - γιατί η χώρα πρέπει να έχει και μία συνέχεια - εντούτοις θα πλειοδοτήσουν με τις δικές του παροχές, για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, μείωση του Φ.Π.Α και του ΕΝΦΙΑ.

Και ο Ελληνικός λαός θα τρέξει στις κάλπες να επιλέξει τον καινούριο του αφέντη στο πρόσωπο εκείνου που θα του πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Κάπως έτσι θα βαδίσουμε μέχρι το φθινόπωρο που τότε θα αξιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν οι συνθήκες και οι πολιτικές εξελίξεις τον ευνοούν, έχοντας ενδεχομένως στα χέρια του μια θετική εξέλιξη για το χρέος και μια επιτυχή έξοδο στις αγορές, για να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία των εκλογών.

Μία στείρα δηλαδή αντιπαράθεση και ψευδών υποσχέσεων όπως γίνεται πάντα, για πράγματα και καταστάσεις που δεν αλλάζουν, που ήρθαν για να μείνουν, χωρίς κανένα νόημα και χωρίς καμία ουσία για τον Ελληνικό λαό.

Σε αυτές τις εκλογές που έρχονται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του.
Έχει να διαχειριστεί ένα τεράστιο πλεόνασμα που επιμελώς τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να δημιουργήσει και δημιούργησε τελικά, πέρα και πάνω από όλες τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις των θεσμών, αλλά και της Ελληνικής κοινωνίας.
Ένα πλεόνασμα μαμούθ που δεν προήλθε όμως μέσα από την ανάπτυξη της χώρας η την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά από έναν βάρβαρο, παρατεταμένο και ανελέητο τρόπο υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης.

Έχουν πέσει σαν τα αρπαχτικά πάνω της εδώ και πολύ καιρό. Και ένα ΕΥΡΩ να της είχε μείνει στην τσέπη τα κοράκια της εξουσίας το οσμίζονταν από πολύ μακριά. Όπως οι ύαινες το αίμα. Στοχοποίησαν και αφάνισαν την μεσαία τάξη από πρόθεση και γιατί ήταν πολιτική τους επιλογή, όπως προκύπτει μέσα από τις δηλώσεις του βουλευτή και δημοσιογράφου του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ της «Αυγής», Γιώργου Κυρίτση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων.
Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει»

Καταλάβατε γιατί ψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Σεπτέμβρη του 2015 κατά τον Γ. Κυρίτση;
Πόσο ξεκάθαρα να το πούνε; Πόσο μίσος και εκδίκηση κρύβουν αυτές οι δηλώσεις.

Οι «Μενουμευρωπαίοι» είναι ο ταξικός εχθρός. Τι και αν προσπαθούσαν πανικόβλητοι στις εκλογές και σε κάθε συνάντηση τους με τους θεσμούς να πείσουν ότι υπερασπίζονται με σθένος την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Κατέστρεψαν την μεσαία τάξη - λες και αυτή είναι που ευθύνεται και όχι οι φαύλες πολιτικές τους για την εξαθλίωση του Ελληνικοί λαού - για να ντύσουν με ένα μανδύα κοινωνικής ευαισθησίας την ανάλγητη πολιτική τους, ισχυριζόμενοι ξεδιάντροπα ότι υπερασπίζονται τάχα την κοινωνική δικαιοσύνη, ισοπεδώνοντας τον μοναδικό σήμερα αιμοδότη της Ελληνικής οικονομίας για να γίνουν ευκαιριακά αρεστοί σε αυτούς που ο ίδιοι κατέστρεψαν.

Ένα πλεόνασμα που πέρα από το οικονομικό «μαξιλαράκι» που ήθελε να έχει η κυβέρνηση απέναντι στους θεσμούς, σαν στόχο είχε ένα μέρος του να χρησιμοποιηθεί ως όπλο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική του εκστρατεία.
Σαν μέσο εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων υπό μορφή επιδομάτων.

Πάνω στα αποκαΐδια της μεσαίας τάξης θα μοιράζουν επιδόματα ελεημοσύνης στους εξαθλιωμένους συμπολίτες μας που αυτοί και οι άθλιοι προηγούμενοι δημιούργησαν, θέλοντας να δώσουν ένα θετικό κοινωνικό πρόσημο στα εγκλήματα τους.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή τους με κάθε τρόπο και μέσο στην εξουσία ακόμα και αν κυβερνούν ερείπια.

Τι έλεγαν για τα πρωτογενή πλεονάσματα που τώρα φουσκώνουν σαν παγώνια για αυτά και τα επικαλούνται με περηφάνια;
Κατηγορούσε ο Τσίπρας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την δέσμευση τους απέναντι στους θεσμούς για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1.5 και 2%.
«…….στη μέγγενη, όμως, ταυτόχρονα και της υποχρέωσης για παράλογα και ανέφικτα ανεδαφικά πρωτογενή πλεονάσματα, που δεν αφήνουν δημοσιονομικό περιθώριο ανάσας και αναπτυξιακής προοπτικής στην ελληνική οικονομία»
Ομιλία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης 8/2/2015
Τι ποσοστό πρωτογενών πλεονασμάτων υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με τους θεσμούς;

Δείτε τον πίνακα
Πηγή: Υπουργείο οικονομικών


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση