ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

CNBC: Διχασμένη η Ευρωπαϊκή Ένωση για την απάντησή της στους δασμούς που επέβαλε ο Τραμπ

Share it:

Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες προανήγγειλαν κοινή στάση έναντι των ΗΠΑ, για τους δασμούς που επέβαλε ο Πρόεδρος Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ, η επόμενη κίνησή τους είναι αβέβαιη, αναφέρει δημοσίευμα του CNBC. Η Ευρώπη εμφανίζεται αυτή την περίοδο διχασμένη και σε εσωτερική σύγκρουση, σημειώνει το δημοσίευμα.

Στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους εξουσίας, η οργή για τη διοίκηση του Τραμπ είναι πολύ μεγάλη – όχι μόνο λόγω των δασμών, αλλά και λόγω της απόφασης των ΗΠΑ να φύγουν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

«Ωστόσο, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στη διαμόρφωση μίας ενιαίας πολιτικής και με δεδομένα τα αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ, η Ευρώπη βρίσκεται σε μειονεκτική θέση καθώς ετοιμάζεται να αντιπαρατεθεί στον επιθετικό Αμερικανό πρόεδρο», σημειώνει το CNBC.

Πολλοί ειδικοί στο εμπόριο θεωρούν ότι η Ευρώπη θα αναγκασθεί να κάνει παραχωρήσεις, ανοίγοντας περαιτέρω τις αγορές της σε αμερικανικές εξαγωγές για να απαλλαχθεί από τους δασμούς του Τραμπ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: CNBC

Share it:
Reactions:

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση