GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Corriere della Sera: «Τα ελληνικά ομόλογα άρχισαν να προσφέρουν αποδόσεις χαμηλότερες από τα ιταλικά»

«Χθες, το προσπέρασμα που κανείς δεν περίμενε έγινε πραγματικότητα. Τουλάχιστο σε ό,τι αφορά τις βραχυπρόθεσμές λήξεις (εννέα μηνών), τα ...

«Χθες, το προσπέρασμα που κανείς δεν περίμενε έγινε πραγματικότητα. Τουλάχιστο σε ό,τι αφορά τις βραχυπρόθεσμές λήξεις (εννέα μηνών), τα ελληνικά ομόλογα άρχισαν να προσφέρουν αποδόσεις χαμηλότερες από τα ιταλικά» γράφει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Corriere della Sera.
«Η Ελλάδα έχει ένα άμεσο μέλλον λιγότερο αβέβαιο, διότι εντάσσεται σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης και τα μεγάλα ελληνικά κόμματα στηρίζουν ανοικτά το μέλλον της χώρας, εντός του ευρώ, και τον ουσιαστικό έλεγχο της δημοσιονομικής πορείας» συμπληρώνει η εφημερίδα.
«Όποιος αγοράζει ομόλογα ψάχνει πάντα σταθερά σημεία αναφοράς, και τώρα για τα ομόλογα με σύντομη λήξη το σημείο αυτό αναφοράς είναι η Ελλάδα» τονίζει η εφημερίδα του Μιλάνου.
Η Corriere θεωρεί ότι οι αλλαγές αυτές οφείλονται στις θέσεις που έχουν λάβει ορισμένα από τα μέλη της νέας ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας των Πέντε Αστέρων με τη Λέγκα. Και αναφέρει, τέλος, ότι τον περασμένο Μάιο μετακινήθηκαν εκτός Ιταλίας κεφάλαια ύψους 38 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση