GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ συμφωνία στο Eurogroup! 10 έτη (μόνο) η επιμήκυνση των δανείων...

Συμφωνία μεγάλων συμβιβασμών με μια περιορισμένη παρέμβαση στο χρέος για την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου και την σκληρή εποπτεία μετ...

Συμφωνία μεγάλων συμβιβασμών με μια περιορισμένη παρέμβαση στο χρέος για την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου και την σκληρή εποπτεία μετά τις 20 Αυγούστου επετεύχθη λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Eurogroup του Λουξεμβούργου. 

H επιμήκυνση των δανείων του EFSF θα είναι δέκα έτη (η Γερμανία ζητούσε αρχικά επτά έτη) και η δόση που θα λάβει η Ελλάδα θα είναι 15 δισ. ευρώ. η οποία θα αποτελεί το "μαξιλάρι". Από αυτό το ποσό, τα 3,3 δισ. θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά προηγούμενων δανείων, όπως αυτών του ΔΝΤ.

Τις προηγούμενες ώρες προηγήθηκε ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. «Αγκάθι» αποτέλεσε το χρονικό διάστημα της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων του EFSF, αλλά και το ύψος της τελευταίας δόσης του τρίτου προγράμματος βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση