GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας για Σκοπιανό και Eurogroup: Κλείσαμε λογαριασμούς του παρελθόντος

«Ιστορική» χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διότι έκλεισαν λογαριασμοί του παρελθόντος κ...

«Ιστορική» χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διότι έκλεισαν λογαριασμοί του παρελθόντος και η συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ, όπως και η συμφωνία στο Eurogroup άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ εισέπραξε τα συγχαρητήρια όλων των συμμετεχόντων στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και για τις δύο συμφωνίες.

«Κλείσαμε λογαριασμούς του παρελθόντος» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην παρέμβαση του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του PES και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ότι έχουν συγκροτήσει «ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού».

«Οι αποτυχημένοι διαχειριστές του παρελθόντος, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές.

Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «η Ευρώπη πρέπει να κατασταλάξει τι ακριβώς θέλει: Συλλογικές ή μονομερείς λύσεις; Εμείς ζητάμε τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής και την αναβάθμιση της δραστηριότητας της Frontex, καθώς, επίσης, και ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης των χωρών προέλευσης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών».

Ολοι οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχή και καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, όπως και για τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισαν «ιστορικό επίτευγμα που κάνει περήφανες όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης».

Ο κ. Τσίπρας ανήρτησε στο twitter μια φωτογραφία, η οποία τον δείχνει να κάθεται δίπλα από τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) στις Βρυξέλλες. pic.twitter.com/l6vZMMCXQk

— Alexis Tsipras (@atsipras) June 28, 2018

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του PES με τη στάση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, η οποία, σημειωτέον, δεν έδωσε το «παρών» στη σημερινή Σύνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση