GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκθεση Europol: Πρώτη η Ελλάδα στην αναρχική τρομοκρατία

Στην ετήσια έκθεση που δημοσιοποίησε η Europol για την τρομοκρατία στην ΕΕ αναφέρει ότι η Ελλάδα και δευτερευόντως, η Ιταλία και η...

Στην ετήσια έκθεση που δημοσιοποίησε η Europol για την τρομοκρατία στην ΕΕ αναφέρει ότι η Ελλάδα και δευτερευόντως, η Ιταλία και η Ισπανία αποτελούν τις μόνες χώρες της Ένωσης που αντιμετωπίζουν φαινόμενα αναρχικής τρομοκρατίας.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι το 2017, οι τρομοκρατικές επιθέσεις από αναρχικούς στην ΕΕ ανήλθαν σε 24 αντί 27 το 2016. Οκτώ κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα, επτά στην Ιταλία και επτά στην Ισπανία.

"Οι τρομοκράτες από την Ελλάδα βρίσκονται πίσω από δύο επιθέσεις στην Γερμανία και τη Γαλλία. Στην αποστολή παγιδευμένων δεμάτων στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι... Η οργάνωση 'Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς' ανέλαβε την ευθύνη για τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που στάλθηκε στη Γερμανία. Σε μια παρόμοια επίθεση τον Μάιο ένα δέμα-βόμβα εξερράγη στο αυτοκίνητο πρώην Πρωθυπουργού (σ.σ. του Λουκά Παπαδήμου) τραυματίζοντας αυτόν και τους δύο αστυνομικούς συνοδούς του", επισημαίνει η Europol.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πέντε χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν φαινόμενα αναρχικού εξτρεμισμού. H Europol επισημαίνει ότι σε Ελλάδα και Ιταλία οι ομάδες των αναρχικών εξτρεμιστών αποτελούν δεξαμενή για στρατολόγηση τρομοκρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση