GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποίηση Ερντογάν στις ΗΠΑ για τα F-35

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τη Ουάσιγκτον να παραμείνει δεσμευμένη στη συμφωνία για την προμήθεια μαχητικών ...

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τη Ουάσιγκτον να παραμείνει δεσμευμένη στη συμφωνία για την προμήθεια μαχητικών F-35 στην Άγκυρα, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ «να μην μας προτείνουν να χτυπήσουμε άλλες πόρτες».

«Λέμε πως οι ΗΠΑ είναι ο στρατηγικός μας εταίρος. Όμως ο στρατηγικός εταίρος δεν θα πρέπει να μας προτείνει να χτυπήσουμε άλλες πόρτες. Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η Γερουσία. Μας ενδιαφέρει μόνο ένα πράγμα (οι προμήθειες των F-35)», τόνισε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Υπενθύμισε πως το ζήτημα έχει ήδη συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν είμαστε στρατηγικοί εταίροι, τότε οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να κάνουν νομικά λάθη σ’ αυτό το θέμα», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσοϊ, προειδοποίησε πως η Άγκυρα «θα πρέπει να απαντήσει» στην πιθανή αναστολή προμηθειών F-35 από την Ουάσινγκτον, μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να αποθαρρύνουν την Τουρκία από την απόκτηση των ρωσικών S-400.

Ο κ. Ακσοϊ επέκρινε το πρόσφατο αμερικανικό νομοσχέδιο που επικύρωσαν «ορισμένοι αμερικανοί γερουσιαστές», το οποίο αναφέρει βήματα για να μην αγοράσει η Άγκυρα τα F-35, κάτι που ο κ. Ακσοϊ χαρακτήρισε ως «ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας μας με τις ΗΠΑ».

Όπως αναφέρει το euro2day, τον περασμένο μήνα η Yeni Safak δημοσίευσε πως η Άγκυρα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών μαχητικών Su-57 αν η Ουάσινγκτον μπλοκάρει τις παραδόσεις F-35 λόγω της απόφασης της Τουρκίας να αγοράσει τους ρωσικούς S-400.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση