GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: H πρόταση δυσπιστίας έρχεται να ακυρώσει την επικοινωνιακή απάτη της κοινοπραξίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - BINTEO

«Η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ένα απλό και προφανές νόημα. Να ακυρώσει την επικοινωνιακή απάτη...

«Η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ένα απλό και προφανές νόημα. Να ακυρώσει την επικοινωνιακή απάτη στην οποία βασίζεται η κοινοπραξία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι ΑΝΕΛ διαφωνούν στη συμφωνία για το όνομα, αλλά στηρίζουν με πάθος την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα που την διαπραγματεύτηκε, την συνομολόγησε και θα την υπογράψει δεσμεύοντας τη χώρα άμεσα και προκαταβολικά πολύ πριν έρθει η συμφωνία στη Βουλή για κύρωση» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

«Η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή για κύρωση μήνες αργότερα -εάν έρθει- εκ των υστέρων σε άλλα συμφραζόμενα χωρίς τότε να είναι εφικτή οποιαδήποτε βελτιωτική παρέμβαση. Αυτό το υπερπατριωτικό τέχνασμα που απευθύνεται στο ευρύτερο ακροατήριο της συντηρητικής παράταξης προφανώς και ακυρώνεται με τη θετική ψήφο των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, δηλαδή στον Πρωθυπουργό που δια της θετικής αυτής ψήφου θα υπογράψει τη συμφωνία» ανέφερε.

«Το νόημα που θέλω εγώ να δώσω στην πρόταση δυσπιστίας είναι -την οποία βεβαίως και υπερψηφίζουμε ως κόμμα, αλλά και εγώ με ιδιαίτερη έμφαση είναι ευρύτερο. Είναι η απάντηση σε αυτό που συμβαίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Είναι η απάντηση στον κομπασμό, στον τυχοδιωκτισμό, στην ακύρωση της έννοιας των λέξεων, στην ακύρωση κάθε πολιτικής και αξίας μέσα από ένα αριστεροδεξιό αμάγαλμα. Είναι η απάντηση στη συστηματική απαξίωση και αλλοίωση των Θεσμών της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, είναι η απάντηση στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η πρόταση δυσπιστίας όπως την αντιλαμβάνομαι και την υπερψηφίζω είναι απάντηση στο ασύλληπτο πολιτικό θράσος του κ. Τσίπρα που εμφανίζεται ταυτοχρόνως με εκπληκτική άνεση ως ομογάλακτος αδερφός του κ. Καμμένου, ως προστάτης και της μνήμης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, ως τιμητής και ρυθμιστής ταυτόχρονα των εσωτερικών καταστάσεων και συσχετισμών και σχέσεων και στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ. Η δική μου απάντηση στην πρόταση δυσπιστίας, είναι απάντηση στην απόπειρα διαμόρφωσης μιας εικονικής πραγματικότητας σύμφωνα με την οποία ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει ότι βγάζει δήθεν τη χώρα από τα Μνημόνια ενώ την οδήγησε ταπεινωμένη στα πρόθυρα της ασύνταχτης χρεωκοπίας και στο 3ο Μνημόνιο».

«Το νόημα που δίνω εγώ στην πρόταση δυσπιστίας αφορά την σύγκρουση δύο αντιλήψεων όσον αφορά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Η μια είναι η άσκηση εξωτερικής πολιτικής στο όνομα του εξωτερικού συμφέροντος αναζητώντας εθνική γραμμή και εθνικές συναινέσεις. Η άλλη αντίληψη είναι στο όνομα των δήθεν συναινέσεων τις οποίες αποκρούουν αντί να τις επιζητούν συστηματικά» συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ζητώ και απαιτώ και σε τελευταία ανάλυση ως Έλληνας πατριώτης παρακαλώ την κυβέρνηση να φροντίσει να βελτιώσει το κείμενο στα σημεία εκείνα τα οποία είναι ανοιχτά στο μέλλον σε κακή χρήση που μπορούν να γίνουν πηγή προβλημάτων διότι ανεξαρτήτως της νομικής συζήτησης η υπογραφή εφόσον συντελεστεί δεσμεύει και εγκλωβίζει τη χώρα σε ένα τετελεσμένο και μετά δεν θα έχουμε περιθώρια να επέμβουμε ώστε να διασφαλίσουμε την καλή γειτονία, την ειρήνη την περιφερειακή σταθερότητα, την ασφάλεια στο όνομα των οποίων αγωνιζόμαστε και ως άτομα και ως πολιτικές δυνάμεις και ως έθνος» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση