GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τη δημιουργία hot spot εκτός Ευρώπης εξετάζει η ΕΕ

Τη δημιουργία hot spot εκτός Ευρώπης όπου θα εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου των μεταναστών και των προσφύγων πριν φθάσουν σε ευρωπ...

Τη δημιουργία hot spot εκτός Ευρώπης όπου θα εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου των μεταναστών και των προσφύγων πριν φθάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος προτείνουν οι "28", σύμφωνα με προσχέδιο συμφωνίας που δημοσιεύει το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμφωνήσει την ερχόμενη εβδομάδα να εξετάσει τη δημιουργία «περιφερειακών κέντρων αποβίβασης» προκειμένου να αποφασίζει για τα αιτήματα ασύλου προτού οι αιτούντες φθάσουν στην Ευρώπη, αναφέρεται σε προσχέδιο δήλωσης των Eυρωπαίων ηγετών ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 28-29 Ιουνίου.

Τέτοια κέντρα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters.

«Αυτά τα κέντρα θα πρέπει να προσφέρουν ταχείες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ οικονομικών μεταναστών και εκείνων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, και να μειώσουν το κίνητρο της επιβίβασης για επικίνδυνα ταξίδια», αναφέρεται στο προσχέδιο κοινής δήλωσης και των 28 ηγετών της ΕΕ, αν και η διατύπωσή του εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές.

Σε απάντηση του τελεσιγράφου που έδωσαν στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ οι Χριστιανοκοινωνιστές εταίροι της στον συνασπισμό να εξεύρει συμφωνία στην ΕΕ για τη διαχείριση του θέματος των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στην Ένωση, διαφορετικά το Βερολίνο (δηλ. ο Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Εσωτερικών Χορσι Ζεεχόφερ) θα εισαγάγει μονομερή απαγόρευση στους πρόσφυγες που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλα κράτη της ΕΕ, στο κείμενο αναφέρεται επίσης:

«... δευτερογενείς κινήσεις αιτούντων άσυλο μεταξύ Κρατών Μελών θέτουν σοβαρά σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Συστήματος Ασύλου. Τα Κράτη Μέλη θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα εσωτερικά νομοθετικά και διοικητικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τέτοιες κινήσεις και να συνεργαστούν στενά το ένα με το άλλο προς αυτόν τον σκοπό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση