GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Nα συζητήσουμε πώς θα φύγουν περισσότεροι πρόσφυγες από την Ελλάδα κι όχι το πώς θα γυρίσουν

Την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατ...

Την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στη χώρα μας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του επεσήμανε πως η συνοχή της ΕΕ δοκιμάζεται με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα ζητώντας οι λύσεις οι οποίες θα δοθούν να είναι ευρωπαϊκές και να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας , της αλληλεγγύης αλλά και της δίκαιης κατανομής βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης αλλά και η ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτικών των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015.
Όπως έχει επίσης μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου στη χώρα μας στα ελληνικά νησιά καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ, με αποτέλεσμα η κατάσταση σε πολλά νησιά να είναι σήμερα τραγική. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής όταν μιλάμε για το προσφυγικό πρόβλημα. Και κάτι τελευταίο η χώρα μας έχει δοκιμαστεί πολύ και έχει τραυματιστεί από την προσφυγική κρίση.
Σήμερα η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στη χώρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση