GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Superman έγινε 80 χρονών αλλά δε λέει να...συνταξιοδοτηθεί

"Είναι πουλί... Είναι αεροπλάνο... Όχι, είναι ο Σούπερμαν!" Ογδόντα χρόνια μετά τη γέννησή του, ο Σούπερμαν συνεχίζει να...

"Είναι πουλί... Είναι αεροπλάνο... Όχι, είναι ο Σούπερμαν!" Ογδόντα χρόνια μετά τη γέννησή του, ο Σούπερμαν συνεχίζει να γεμίζει τα ταμεία των αμερικανικών εκδόσεων D.C. Comics, που υπολογίζουν στον φανταστικό αυτό χαρακτήρα σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Την άνοιξη του 1938, η εταιρία που προϋπήρξε της D.C Comics εκδίδει μια νέα σειρά, την Action Comics. Στο πρώτο της τεύχος, 13 σελίδες είναι αφιερωμένες σε έναν ολοκαίνουργιο ήρωα, έναν ξένο με υπερφυσικές εξουσίες, τελευταίο επιζώντα του πλανήτη Κρύπτον: πρόκειται για τον Σούπερμαν, τον άνθρωπο από ατσάλι.

Η επιτυχία είναι άμεση. Μόλις έναν χρόνο αργότερα, οι D.C.Comics εκδίδουν τη σειρά "Superman" και λανσάρουν έναν νέο υπερήρωα που και αυτός θα γράψει ιστορία: τον Batman.

Στα 80 χρόνια ύπαρξής του, η συνταγή δεν άλλαξε στο παραμικρό. O Superman φορά πάντα στολή στα χρώματα των Ηνωμένων Πολιτειών, με το αρχικό του ονόματος του "S" να φιγουράρει σε κίτρινο φόντο.

"Ο πιο αναγνωρισμένος υπερήρωας στον λαϊκό πολιτισμό, σύμφωνα με την εταιρία D.C.Comics (που εκδίδει επίσης τις περιπέτειες του Batman, της Wonder Woman και της Λεγεώνας των Υπερηρώων), είναι από τους πρώτους του είδους. "Είναι το καλούπι πάνω στο οποίο δούλεψαν, ένα μοντέλο στο οποίο βασίστηκαν για τον σχεδιασμό των υπερηρώων", εξηγεί ο Τζάρεντ Σμιθ, πωλητής σε κατάστημα με κόμικς στην Ουάσινγκτον.

Ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, κινούμενα σχέδια, τηλεοπτικές σειρές: ο Σούπερμαν είναι παντού. Η κωμόπολη Metropolis στην πολιτεία του Ιλινόι παίρνει το όνομά της από την εικονική πόλη όπου κατοικεί ο ήρωας αυτός. Η αμερικανική κωμόπολη οργανώνει κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ προς τιμήν του.

Το βασίλειο του Σούπερμαν εκτείνεται και στα κινούμενα σχέδια: H εταιρία D.C.Comics θα λανσάρει φέτος το καλοκαίρι τη σειρά "Superman" του 1939 γεγονός που ενθουσίασε τον Μπράιαν Μάικλ Μπέντις, τον σταρ σεναριογράφο της ανταγωνιστικής Marvel (Hulk, Avengers, Spider-Man).

"Αισθανόμαστε πάντα την κληρονομιά αυτού του χαρακτήρα όταν παρακολουθούμε τις περιπέτειές του. Έχω νιώσει αυτή τη χαρά αλλά υπάρχει κάτι διαφορετικό με τον Σούπερμαν", εξήγησε ο Μπέντις σε συνέντευξή του στον ειδικευμένο ιστότοπο Nerdist.

Τον επόμενο Απρίλιο θα είναι η σειρά του Μπάτμαν να ενταχθεί στην παρέα των 80χρονων υπερηρώων. Ο άνθρωπος νυχτερίδα συνεχίζει να πετά, να κόβει την ανάσα και να κατακτά το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση