GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κεραμέως: Ξεκάθαρα ψέματα από τον υπουργό Παιδείας - Αδιανόητο να συζητάμε αν πρέπει να αξιολογηθεί ο εκπαιδευτικός

"Ξεκάθαρα ψέματα αυτά που είπε ο υπουργός Παιδείας. Υπάρχουν ζητήματα διαδικασίας και ζητήματα ουσίας σε αυτό το νομοσχέδιο" δή...

"Ξεκάθαρα ψέματα αυτά που είπε ο υπουργός Παιδείας. Υπάρχουν ζητήματα διαδικασίας και ζητήματα ουσίας σε αυτό το νομοσχέδιο" δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
"Στα ζητήματα διαδικασίας είπε ο υπουργός έχουμε στείλει το νομοσχέδιο στα κόμματα, ουδέποτε! Στη ΝΔ δεν έχει έρθει το νομοσχέδιο, ούτε για σχόλια, ούτε για προτάσεις, είναι ψέμα, ξεκάθαρο ψέμα. Είπε μετά "πως κάνετε έτσι για το επείγον, η διαφορά είναι ότι τρεις και όχι τέσσερις συνεδριάσεις", δεν είπε το πιο σημαντικό, οι συνεδριάσεις γίνονται σε τρεις ημέρες έναντι τριών εβδομάδων, τεράστια διαφορά. Έχω στο email πάνω από 1500 email με προτάσεις και σκέψεις εκπαιδευτικών και παρατηρήσεις. Η διαδικασία είναι ουσία" τόνισε, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κώστα Γαβρόγλου στην ίδια εκπομπή λίγο νωρίτερα.
"Ένα νομοσχέδιο που έρχεται Παρασκευή βράδυ για να συζητηθεί την αμέσως επόμενη ημέρα, πάνω από 600 σελίδες με δημόσια διαβούλευση που τελείωσε πριν από 2,5 μήνες. Άρα τα επιχειρήματα θέλω να προλάβω τη σχολική χρονιά τα ακούω βερεσέ, γιατί είχε 2,5 μήνες να το φέρει να συζητηθεί κανονικά" ανέφερε.
"Ο υπουργός τα μάζεψε σήμερα, έκανε ένα τεράστιο ατόπημα την Κυριακή, έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι το περίφημο ΠΔ του '13, προβλέπει συγκεκριμένα ποσοστά απολύσεων, εγώ του είπα στη Βουλή πες μου σε ποια διάταξη προβλέπεται αυτό το πράγμα. Πουθενά! Και τώρα σας είπε να μην κολλάμε στα νομικίστικα, η κοινωνία. Ποια κοινωνία; Ποια απόλυση έχει γίνει; Η διάταξη που υπάρχει του '14, όχι του '13, εξαιρεί ρητά τους εκπαιδευτικούς. Καμία απόλυση βάση αξιολόγησης. Είναι ξεκάθαρο ψέμα" συμπλήρωσε.
Ερωτηθείσα για όσα ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών απάντησε "Αδιανόητο! Εγώ δεν μπορώ να συλλάβω ότι εν έτη 2018 στην Ελλάδα συζητάμε αν πρέπει να αξιολογηθεί ο εκπαιδευτικός. Μου φαίνεται αδιανόητο, όπως συζητάμε για το αν έχει δικαίωμα να μπει η αστυνομία να πιάσει τους βιαστές στο Πανεπιστήμιο. Αυτονόητο ότι πρέπει να αξιολογείται ο εκπαιδευτικός, να επιβραβεύεται ο άριστος και να δίνονται κίνητρα για βελτίωση σε όσους δεν αποδίδουν τόσο καλά".
"Όσο εγώ έχω την ευθύνη του τομέα Παιδείας δεν έχω ζητήσει ποτέ την απόσυρση νομοσχεδίου, παρά τα όσα λέει ο υπουργός, ποτέ. Είναι η πρώτη φορά που το ζητάω και το ζητάμε γιατί είναι θέμα διαδικασίας και για ζητήματα πολύ σοβαρά ουσίας" κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση