GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαντάς για Σκοπιανό: Η ΝΔ τραβάει προς τα πίσω το ζήτημα - Το ίδιο συμβαίνει και με τους ΑΝΕΛ

Κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στο Σκοπιανό άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 κα...

Κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στο Σκοπιανό άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
«Έχουμε μπροστά μας μια δυνατότητα για λύση με σύνθετη ονομασία χρονικό ή εδαφικό προσδιορισμό έναντι όλων και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να παρθούν από τη γειτονική χώρα. Στο κρίσιμο θέμα λοιπόν, τούτων δοθέντων, θα προχωρήσουμε ή όχι;» διερωτήθηκε ο κ. Μαντάς, κάνοντας λόγο για παράθυρο ευκαιρίας στο ζήτημα και μια δυνατότητα να κλείσουμε θέματα στα βόρεια σύνορά μας.
«Όλα τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές που δεν δικαιολογούνται σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Βλέπουμε με ικανοποίηση ότι άλλες δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου προστρέχουν σε μια προσπάθεια που κάνει η χωρά. Η ΝΔ δυστυχώς μένει πίσω και αυτό δεν είναι μια ώριμη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην επισήμανση ότι αν η ΝΔ τραβάει προς τα πίσω το ζήτημα του Σκοπιανού, το ίδιο συμβαίνει και με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαντάς απάντησε: «Βεβαίως. Έτσι είναι».
«Η θέση των ΑΝΕΛ είναι συγκεκριμένη. Όλα λοιπόν αυτά κρίνονται. Αλλά το θέμα φαίνεται πράγματι ότι μπορεί να συναντήσει μια ευρεία πλειοψηφία σε επίπεδο βουλής. Το αν θέλει η ΝΔ να κάνει πρόταση μομφής ή άλλο πράγμα, μπορεί να κάνει όση πολεμική και κριτική θέλει, αυτό δεν της αφαιρεί τη δική της ευθύνη στην τοποθέτηση επί του συγκεκριμένου. Ένα μεγάλο κόμμα που διεκδικεί την εξουσία δεν μπορεί να στηρίζει τη θέση του στο ότι ο εταίρος σας δεν συμφωνεί με αυτό προκείμενου να μην μπει στον κόπο να πει τη δική της θέση» επεσήμανε ο κ. Μαντάς, προσθέτοντας ότι ελπίζει να επικρατήσουν πιο ώριμες προσεγγίσεις στη ΝΔ.
Όπως είπε, από τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά κατάλαβε πως βρισκόμαστε κοντά στη συμφωνία.
«Έχουμε μερικά πράγματα στο χέρι. Έχουμε και την προσέγγιση αυτή με την αλλαγή του ονόματος της εκκλησίας και τα αλλά που γίνονται. Αυτό δείχνει μια πορεία. Πιστεύω ότι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας οι λαοί – γιατί είναι προς το συμφέρον των λαών- και οι πολιτικές ηγεσίες έτσι ώστε να έχουμε μια λύση όπως έχει περιγράφει. Σε όλα όσα αφορούν τις διεθνείς σχέσεις πρέπει να κοιτάμε και την πλευρά των άλλων και σε τι διαδικασία μπαίνουν, να αλλάξουν δηλαδή το όνομα της χώρα τους» είπε ο κ. Μαντάς.
Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση