GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάρδας: Το μεγαλύτερο μέρος των υπερπλεονασμάτων θα δοθεί για φορολογικές απαλλαγές

«Έχουμε ένα μεσοπρόθεσμο που θα δώσει υπερπλεονάσματα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα δοθεί για φορολογικές απαλλαγές» δήλωσε ο βουλευτής τ...

«Έχουμε ένα μεσοπρόθεσμο που θα δώσει υπερπλεονάσματα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα δοθεί για φορολογικές απαλλαγές» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα σχετικά με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2018-2022 που δημοσιοποιήθηκε από το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο.
«Το 2019 το 100% των όποιων υπεραποδόσεων θα γυρίσει στον κόσμο με μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων , το 2020 θα είναι 75% του υπερπλεονάσματος που θα επιστρέψει στον κόσμο υπό μορφή μείωσης φορολογικών επιβαρύνσεων και 25% υπό μορφή δημοσίων δαπανών που εξυπηρετούν το κοινωνικό κράτος και μετά θα πηγαίνουμε 50-50% έως το 2022» τόνισε ο κ. Μάρδας.
Ερωτηθείς τι θα συνέβαινε αν υπέγραφε τέτοιο μεσοπρόθεσμο η ΝΔ, σημείωσε: «Καταρχάς δεν υπέγραψε ένα ίδιο και εκεί ασκήθηκε η όποια κριτική. Από την πλευρά μας έγινε μια προσπάθεια έτσι ώστε να εισαχθεί ένα άλλο μείγμα πολιτικής . Εκεί ασκήθηκε κριτική , είχαμε το 2015 και τα διάφορα γνωστά και κάποιοι μας επέκριναν και μας είπαν ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτή η προσπάθεια».
«Έρχεται όμως τώρα το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και όχι ένα κομματικό εργαλείο του ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι κατά την περίοδο των δύο μνημονίων στραβά αρμενίζατε οι πάντες. Άρα η προσπάθεια δεν έπρεπε να γίνει έτσι ώστε να αλλάξει αυτό το μείγμα της πολιτικής;» πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση