GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαδημούλης: Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν αναγκαστική και ορισμένου χρόνου

«Είναι γνωστό ότι στο Μακεδονικό υπάρχει μεγάλη και σοβαρή διαφωνία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, και ανάμεσα στη θέση των ΑΝΕΛ και ...

«Είναι γνωστό ότι στο Μακεδονικό υπάρχει μεγάλη και σοβαρή διαφωνία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, και ανάμεσα στη θέση των ΑΝΕΛ και στη συλλογική κυβερνητική θέση. Αυτό που θεωρώ σημαντικό είναι αφενός να μην κρύβουμε τις διαφορές και αφετέρου ότι προς τιμήν τους και ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του έχουν κάνει σαφές ότι δεν είναι αυτοί που πρόκειται να ρίξουν τον Τσίπρα» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Καμπουράκη.
«Λέω εδώ και καιρό ότι οι τελευταίες εξελίξεις, μετακινούν ήδη τεκτονικές πλάκες και διαμορφώνουν ένα νέο πολιτικό σκηνικό όπου στη θέση του "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο το "συντήρηση-πρόοδος, το πως θέλουμε την Ελλάδα και πως θα την οικοδομήσουμε στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια. Ο στόχος αυτής της κυβερνητικής συνεργασίας είναι να βγει η Ελλάδα από τα Μνημόνια, η θεμελίωση της μεταμνημονιακής πορείας» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Αναφορικά με τα σενάρια περί αποστασίας βουλευτών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «σε πείσμα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, των εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που τον στηρίζουν και παλεύουν με λύσσα να πέσει η κυβέρνηση το 2018 δεν είναι 1965. Όσοι πασχίζουν και πάλι να υλοποιήσουν το σενάριο "ρίξτε τον Τσίπρα πριν ολοκληρωθεί η έξοδος από τα Μνημόνια" θα αποτύχουν και πάλι. Όποιος έχει μάτια βλέπει. Για να το πω καλύτερα "χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει". Κάθε λογικός άνθρωπος που νοιάζεται για το συμφέρον του τόπου και για να προχωρήσει η πατρίδα, δεν θέλει αυτή τη στιγμή μια αναμπουμπούλα».
Από την άλλη πλευρά ο κ. Παπαδημούλης κληθείς να σχολιάσει τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μίχαλου από τη ΝΔ ανέφερε πως «η αλλεργία της ΝΔ απέναντι στη διαφορετική γνώμη δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ότι λέει ο Μίχαλος τα λέει και η συντριπτική πλειοψηφία του ΕΛΚ. Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει τα κλειδιά στην ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη. Αυτό κάνει μεγάλη ζημιά στο ηγετικό του προφίλ. Όλοι εδώ στις Βρυξέλλες συγχαίρουν τον Τσίπρα και τον Ζάεφ για τη συμφωνία και ξέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντίστοιχη θέση με τον πατέρα του που πάλευε και εκείνος για το Μακεδονικό».
Αναφερόμενος στην κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε ότι «ήταν μια αναγκαστική συνεργασία ορισμένου χρόνου, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξαν εκείνη την περίοδο εναλλακτικές λύσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι κατάλαβαν πως εκείνη την ώρα ήταν αναγκαίο η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση».
Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ για τις κυβερνητικές συνεργασίες τόνισε πως «ο Τσίπρας αναφέρθηκε στον Σεπτέμβριο του 2015 και όχι στον Ιανούαριο. Οι ενστάσεις τον Ιανουάριο του 2015 ήταν έντονες και με τη μορφή κριτικής. Από τον Σεπτέμβρη του 2015 και μετά νομίζω ότι αυτό που καταγράφεται από τον ξένο τύπο είναι ότι η κυβέρνηση, είναι αυτή που καταφέρνει να βγάλει τη χώρα από την κρίση».
«Είναι εντελώς ανακριβές και προσχηματικό το σενάριο εναγκαλισμού στελεχών της ΝΔ. Αυτό το κάνει για να δικαιολογήσει τις λανθασμένες κινήσεις που κάνει με διαγραφές τύπου Μίχαλου. Εμείς δεν αγκαλιάζουμε τον κ. Μίχαλο, καθώς ανήκει σταθερά στο χώρο της δεξιάς και δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η κυβέρνηση όση προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου αν πέσει έχει αποδείξει πως ότι περισσεύει από τη δημοσιονομική διαχείριση δεν το δίνει στους βιομήχανους όπως η ΝΔ, αλλά το δίνει σε αυτούς που έχουν ανάγκη« κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση