GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τασούλας: Κάναμε μία συμφωνία με την οποία διατηρείται αλώβητος ο αλυτρωτισμός - επεκτατισμός

"Κάναμε μία συμφωνία με την οποία διατηρείται αλώβητος ο λεγόμενος αλυτρωτισμός - επεκτατισμός τη στιγμή που για αυτή τη συμφωνία δε...

"Κάναμε μία συμφωνία με την οποία διατηρείται αλώβητος ο λεγόμενος αλυτρωτισμός - επεκτατισμός τη στιγμή που για αυτή τη συμφωνία δεν καίγονταν οι Έλληνες, εννοώ η ελληνική πλευρά. Αλλά για αυτή τη συμφωνία καίγονταν ο διεθνής παράγων, για αυτό και οι έπαινοι, και τα Σκόπια. Ουσιαστικά, δεν εκμεταλλευτήκαμε τη μεγάλη τους επιθυμία, το πάθος τους, τη μανία τους για συμφωνία" είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
"Αντιστράφηκαν τα πράγματα και είναι σαν να ήθελε ο κ. Τσίπρας να κλείσει πάση θυσία συμφωνία, λες και έχει κατά κάποιο τρόπο 'μεθύσει' από τους επαίνους του διεθνούς παράγοντα. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα, ότι παρατράβηξε, ότι κάποτε έπρεπε να λήξει, ότι προφανώς θα έληγε με συμβιβασμό. Αλλά, η παραδοχή ότι πρέπει να λήξει κάτι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λήξει όπως - όπως. Ούτε εγώ παριστάνω ότι μπορούσαμε να πετύχουμε τέλεια λύση, δεν γίνονται αυτά, πάντα υπάρχει συμβιβασμός" σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:
"Η σύνθετη ονομασία ήταν ένα βήμα πέρα από τις εθνικές μας επιθυμίες και τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτό που θυσίαζαν αυτοί για να δώσουμε εμείς τη σύνθετη ονομασία ήταν η απάλειψη, η κατάργηση κάθε στοιχείου αλυτρωτισμού. Η γλώσσα και η ταυτότητα είναι ο πυρήνας, το όχημα του αλυτρωτισμού. Άρα, εμείς δώσαμε σύνθετη ονομασία αλλά αυτοί δεν υποχώρησαν στο θέμα του αλυτρωτισμού".
"Εμείς ταχθήκαμε εναντίον αυτής της συμφωνίας και είπαμε θα κάνουμε το παν και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να την αποτρέψουμε. Η πρόταση δυσπιστίας ήταν στο πλαίσιο της εξαντλήσεως κάθε θεσμικής δυνατότητας. Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε την εξάντληση κάθε δυνατότητας να μην προχωρήσει αυτή η συμφωνία" ανέφερε ο κ. Τασούλας.
Ακούστε το ηχητικό:
Μέρος 1ο:

Μέρος 2ο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση