GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητροπολίτης Γαβριήλ: "Ναι" στην επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας

"Όταν έχουμε έναν καταστατικό χάρτη στην Εκκλησία της Ελλάδος ο οποίος έγινε το 1977, σήμερα μιλάμε για τόσες δεκαετίες οι οποίες έχ...

"Όταν έχουμε έναν καταστατικό χάρτη στην Εκκλησία της Ελλάδος ο οποίος έγινε το 1977, σήμερα μιλάμε για τόσες δεκαετίες οι οποίες έχουν παρέλθει. Σίγουρα χρειάζεται να γίνει μία επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας" είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
"Η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ήδη περάσει τόσος χρόνος που είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιλάμε για συνταγματικές συνθήκες, για την περίοδο του μνημονίου που έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο ελληνικό Δημόσιο. Σίγουρα και η Εκκλησία μας όπως είναι ως νομικό πρόσωπο δημοσίου Δικαίου έχει πολλά θέματα τα οποία δυσχεραίνουν τη λειτουργία της, δυσχεραίνουν την καθημερινή της αποτελεσματικότητα. Για αυτό τον λόγο χρειάζεται οπωσδήποτε να γίνει μία επαναθεώρηση των σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας" σημείωσε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ και πρόσθεσε:
"Όταν η Εκκλησία αντιτίθεται, αντιτίθεται στην έννοια του όρου 'χωρισμός'. Διότι όπως πολύ σοφά έχει πει και ο Αρχιεπίσκοπος μας, δεν μπορείς να χωρίσεις τη ψυχή από το σώμα... Όταν μιλάμε για χωρισμό, πώς θα χωρίσουμε την ψυχή του Έλληνα από ένα συστατικό της στοιχείο που είναι η πίστη του; Αυτό που θέλουμε είναι έναν επαναπροσδιορισμό των σχέσεων".
"Χρειάζεται να γίνει μία επαναδιαπραγμάτευση, να γίνει ένας επαναπροσδιορισμός, το θέλουμε και εμείς, το ζήτησε η Εκκλησία στην Ιεραρχία που έγινε το 2016 ύστερα από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου. Ο ίδιος είπε ότι θέλουμε και πρέπει να δούμε μία επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων μας, με στόχο αυτή να γίνει μέσα από μία διακομματική επιτροπή της Βουλής. Επειδή ο ελληνικός λαός δημοκρατικά έστειλε 300 πρόσωπα στη Βουλή των Ελλήνων, πρέπει αυτή η διαπραγμάτευση να γίνει όχι με την κυβέρνηση αλλά με όλη τη Βουλή" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση