GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters: Η συμφωνία με τα Σκόπια μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ελάφρυνσης του χρέους

Η συμφωνία με τα Σκόπια μπορεί να έχει ενισχύσει τις πιθανότητες του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους ξένους πιστωτές της Ελλάδας, ώστε...

Η συμφωνία με τα Σκόπια μπορεί να έχει ενισχύσει τις πιθανότητες του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους ξένους πιστωτές της Ελλάδας, ώστε η έξοδός της από τα μνημόνια να γίνει με καλύτερους όρους από ότι πριν από μερικές ημέρες, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters με τίτλο: «Το αποτέλεσμα της Μακεδονίας; Η συμφωνία μπορεί να ενισχύσει τις ελπίδες για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Η ελπίδα είναι ότι ο πολιτικός «αέρας» θα εξασφαλίσει στην Αθήνα μία καλύτερη από ότι συνήθως υποδοχή στη σύνοδο του Eurogroup την Πέμπτη, όπου θα χαραχθούν τα βήματα προς την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιό της, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ελλάδας και της ΕΕ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Αξιωματούχος της ΕΕ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η συμφωνία για το Μακεδονικό, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια και των δύο χωρών, θα έχει ένα θετικό ψυχολογικό αποτέλεσμα. «Νομίζω ότι η συμφωνία θα βοηθήσει (την Ελλάδα) στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Η κυβέρνηση θα πάει στις συζητήσεις με άλλο ηθικό», σημείωσε ο αξιωματούχος, ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία δεν είχε συνδεθεί ποτέ με τις συζητήσεις για τη βοήθεια.

«Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι θα έχει μία θετική επίδραση, καθώς η Ελλάδα εμφανίζεται ως μία δύναμη που λύνει αντί να δημιουργεί προβλήματα», δήλωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, απορρίπτοντας κάθε αναφορά ότι η ελάφρυνση του χρέους εξαρτάται από τη διευθέτηση του Μακεδονικού. «Δεν ζητήθηκε ποτέ από τους Ευρωπαίους ηγέτες, δεν υπήρξε ποτέ μία ανταλλαγή», είπε.

Ένα άλλο πρόσωπο, που συμμετείχε σε προηγούμενες συζητήσεις για προγράμματα βοήθειας επέστησε την προσοχή, καθώς η γερμανική κυβέρνηση, η στήριξη της οποίας είναι ζωτικής σημασίας για την όποια συμφωνία για το χρέος, είναι απίθανο να είναι πιο γενναιόδωρη από ότι σήμερα, δεδομένου ότι είναι απασχολημένη από την εσωτερική διαμάχη της για τη μεταναστευτική πολιτική.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη δήλωση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος διαγράφηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά τη στήριξή του στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ότι η συμφωνία για το Μακεδονικό έγινε σε ανταλλαγή με μία συμφωνία για το χρέος.

Πηγή: enikonomia.gr

1 σχόλιο

  1. Οι Εβραίοι πήραν χαμπάρι Τους Λακεδοραγιάδες!

    Συμφωνία Βόρεια Μακεδονία = ... πιθανότητες ελάφρυνση χρέους!!!

    Μου Θυμίζουν η "Πρώτη Φορά Βρώμικη Βρωμιά" Τον Ιούδα Τον Ισκαριώτη! Τουλάχιστον Αυτός πήρε για πάρτι του 30 Αργύρια για την Προδοσία... Ασχέτως αν στο τέλος τα έδωσε πίσω και πήγε και αυτοκτόνησε/κρεμάστεικε!!!

    Εσείς Είσται χειρότερη από τον Ιούδα! Διότι Εσείς Προδίδεται/Πουλάτε Το όνομα Μακεδονία για Ένα... ΨΕΜΑ!!! ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ!!!

    Ο ΙΟΥΔΑΣ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΕΜΑΣΤΙΚΕ ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση