GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μικτές τάσεις στην Wall Street

Με πτώση έκλεισαν ο Down Jones και ο S&P 500, αν και με τη βοήθεια των ενεργειακών μετοχών περιόρισαν τις απώλειες που είχαν ν...

Με πτώση έκλεισαν ο Down Jones και ο S&P 500, αν και με τη βοήθεια των ενεργειακών μετοχών περιόρισαν τις απώλειες που είχαν νωρίτερα στη συνεδρίαση, λόγω των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με την Κίνα. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,4% και ο S&P 500 κατά 0,2%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε οριακά κέρδη. 

Ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επέβαλε την περασμένη εβδομάδα δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, ύψους 50 δισ. δολαρίων, προκαλώντας την άμεση απάντηση του Πεκίνου, το οποίο επέβαλε δασμούς σε αρκετά αμερικανικά προϊόντα.

Η μετοχή της Boeing υποχώρησε 0,8%, αποτελώντας το μεγαλύτερο βαρίδι για τον Dow, ενώ η εταιρεία κατασκευαστικού εξοπλισμού Caterpillar σημείωνε απώλειες 0,7%.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο σε μία συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, εν όψει της συνόδου του ΟΠΕΚ την Παρασκευή, στην οποία οι μεγαλύτεροι παραγωγοί αργού αναμένεται να πιέσουν για αύξηση της παραγωγής. Ακόμη και με την προβλεπόμενη αύξηση της παραγωγής, η Goldman Sachs διατήρησε τις αισιόδοξες προοπτικές της για την αγορά πετρελαίου.

Ο ενεργειακός δείκτης του S&P σημείωνε άνοδο 1,2%, ενώ ο δείκτης των εταιρειών καταναλωτικών ειδών υποχώρησε 1,5%.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση