Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Η κυβέρνηση στη Νιγηρία κινητοποιεί την Πολεμική Αεροπορία και 1.000 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας για την εγκληματικότητα

Share it:
Η Νιγηρία θα αναπτύξει την Πολεμική Αεροπορία και 1.000 στελέχη του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας για να παταχθεί η εγκληματικότητα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανήγγειλε την Κυριακή ο πρόεδρος της χώρας Μουχαμαντού Μπουχάρι.
Η κίνηση υπογραμμίζει το γεγονός ότι η κατάσταση ως προς την ασφάλεια έχει επιδεινωθεί ραγδαία σε μεγάλο μέρος της Νιγηρίας. Η αναποτελεσματικότητα της αστυνομίας επιτείνει το πρόβλημα της ήδη ανεπαρκούς επιβολής του νόμου, ειδικά εκτός αστικών κέντρων. Ο στρατός της Νιγηρίας έχει πλέον αναπτυχθεί σε πάνω από 30 Πολιτείες της χώρας από τις συνολικά 36.
Οι αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με το αντάρτικο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, αλλά και με τη δράση του βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη δυτική Αφρική, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Επίσης εκτυλίσσεται σε μεγάλο μέρος της ενδοχώρας μια πολυαίμακτη σύγκρουση ανάμεσα σε αγρότες και νομάδες κτηνοτρόφους, στην οποία πλέον τα θύματα είναι περισσότερα κι από αυτά στον ανταρτοπόλεμο των τζιχαντιστών.
Επιπλέον, συνεχίζουν να καταγράφονται τόσο ενέργειες ανταρτών στο Δέλτα του Νίγηρα ποταμού, στον νότο, που συνδέονται με το γεγονός ότι η περιοχή παραμένει εξαθλιωμένη παρά τον πετρελαϊκό της πλούτο, όσο και άλλες μορφές εγκληματικότητας, όπως είναι οι απαγωγές, σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Το κύμα εγκληματικότητας πλήττει το βορειοδυτικό τμήμα της Νιγηρίας εδώ και χρόνια, ειδικά γύρω από την Πολιτεία Ζαμφάρα και την περιοχή των συνόρων της με την Πολιτεία Καντούνα. Μια σειρά απαγωγών και ανθρωποκτονιών στην περιοχή αυτή πρόσφατα την έφερε ξανά στα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνέστησε μια δύναμη 1.000 ανδρών αποτελούμενη από άνδρες του στρατού ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, της αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας, για να καταφέρει σκληρά πλήγματα στα κακοποιά στοιχεία που κατατρομοκρατούν τα χωριά και τις πόλεις της Πολιτείας Ζαμφάρα», ανέφερε ανακοίνωση της προεδρίας.
Επί των ημερών του Μπουχάρι, η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει αναπτύξει πολλές φορές την Πολεμική Αεροπορία εντός της χώρας, σε επιχειρήσεις επιβολής του νόμου, υποβαθμίζοντας τις έντονες επικρίσεις οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όταν ο Μπουχάρι εξελέγη πρόεδρος το 2015, υποσχόταν να αποκαταστήσει την ασφάλεια στη χώρα. Είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2019, μολονότι οι επικριτές του τονίζουν ότι η κατάσταση επί των ημερών του έχει χειροτερέψει ακόμη περισσότερο.
Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση