GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε μέτωπο 10 χλμ. η πυρκαγιά στον Αποκόρωνα Χανίων

Προς την περιοχή της Γεωργιούπολης καίγοντας δασική και αγροτική έκταση κατευθύνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην πε...

Προς την περιοχή της Γεωργιούπολης καίγοντας δασική και αγροτική έκταση κατευθύνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή 'Αγιος Φανούριος φθάνοντας μέχρι τις αυλές σπιτιών στις Βρύσες.

Η φωτιά, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μέσα από όλη την Κρήτη με την συνδρομή και δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων, εξελίσσεται -σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη- σε ένα μέτωπο περίπου 10 χιλιομέτρων παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης, όπου και υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας λόγο των πυκνών καπνών και της μειωμένης ορατότητας.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μέρος υπό ανέγερση κατοικίας, ενώ σοβαρές βλάβες έχει υποστεί και το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς κάηκαν στύλοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία της περιοχής.

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν και κάτοικοι της περιοχής ενώ σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ.

Ανεξέλεγκτη εξαιτίας της φύσης του εδάφους και της βλάστησης , χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ενώ πριν από λίγο για προληπτικούς κυρίως λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ηλικιωμένος άνδρας 81 ετών με κινητικά προβλήματα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις δυο το μεσημέρι σε δασική περιοχή, παράπλευρα στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στον Αποκόρωνα. Εκαψε κυρίως δασικές εκτάσεις και κατευθύνθηκε προς το χωριό Βρύσες. Οι φλόγες πλησίασαν μέχρι και αυλές σπιτιών και είναι ορατές σε πολύ μεγάλη έκταση.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική. Στην αρχή της επιχείρησης στην περιοχή προσήλθαν 20 οχήματα με 44 άνδρες πεζοπόρα τμήματα που ενισχύονται από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη. Στη συνέχεια, λόγω της κατάστασης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονταν συνέχεια.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη από νωρίς σε τμήμα της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης, όπου σχηματίστηκαν ουρές οχημάτων, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου Αποκορώνου, το ΕΚΑΒ και υγειονομικές μονάδες σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση