GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο συγκλονιστικός όρκος που έδωσαν οι γονείς των 12 μαθητών στην Ταϊλάνδη- Ποια είναι η κατάσταση των παιδιών που διασώθηκαν

Τα οκτώ παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσ...

Τα οκτώ παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα τα παιδιά έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, "όλα τα παιδιά" θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς δεν θα έρθουν σε άμεση επαφή με τα παιδιά τους καθώς θα τα δουν πίσω από προστατευτικό τζάμι. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς και των 12 παιδιών έδωσαν όρκο πως δεν θα φύγουν από την είσοδο του πλημμυρισμένου σπηλαίου μέχρι να διασωθεί και το τελευταίο άτομο μέσα από αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε προσκάλεσε τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους να παρακολουθήσουν τον τελικό του Μουντιάλ στη Μόσχα.

"Παρακολουθούμε με αγωνία τα νέα από την επιχείρηση διάσωσης", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της FIFA. "Εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας ποδοσφαίρου, θα ήθελα θα εκφράσω τη βαθύτερη συμπάθεια και υποστήριξή μας προς τις οικογένειες των παικτών και του προπονητή. Και αν, όπως όλοι ελπίζουμε, επανασυνδεθούν τις επόμενες μέρες με τις οικογένειές τους και η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τα ταξίδια, η FIFA τους προσκαλεί με χαρά να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου 2018 στη Μόσχα".

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση