GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιβύη - Η ακτοφυλακή σταμάτησε 156 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη

Το Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η ακτοφυλακή της χώρας αναχαίτισε 156 μετανάστες που προσπαθούσαν να φθάσουν στ...

Το Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η ακτοφυλακή της χώρας αναχαίτισε 156 μετανάστες που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης με δυο βάρκες.
Η ακτοφυλακή σταμάτησε φουσκωτό που μετέφερε 116 μετανάστες, ανάμεσά τους πέντε γυναίκες, στα ανοικτά της πόλης Ζουάρα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του λιβυκού ΠΝ Αγιούμπ Κάσεμ.
Οι μετανάστες, υπήκοοι διαφόρων κρατών της Αφρικής, μεταφέρθηκαν σε μια ναυτική βάση στην Τρίπολη, διευκρίνισε ο ίδιος.
Νωρίτερα χθες 40 μετανάστες, ανάμεσά τους οκτώ γυναίκες και ένα παιδί, αναχαιτίστηκαν λίγη ώρα αφού είχαν αποπλεύσει επίσης με φουσκωτό, επίσης στα ανοικτά της Ζουάρας. Ανάμεσά τους ήταν 19 Μαροκινοί, 16 Νιγηριανοί, τέσσερις Αιγύπτιοι και ένας Σύρος, σύμφωνα με το κέντρο Τύπου του ΠΝ.
Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη μετατράπηκε σε βασική πύλη της παράτυπης μετανάστευσης προς τις ακτές ευρωπαϊκών χωρών, ιδίως ανθρώπων από κράτη της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας που έφυγαν για να σωθούν από τους πολέμους, τους διωγμούς και την ανέχεια στις πατρίδες τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση