GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται η αυτόματη άρση του απορρήτου για 160.000 δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη

Αντιμέτωποι με την αυτόματη άρση του καταθετικού τους απορρήτου θα βρεθούν 160.000 δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις τ...

Αντιμέτωποι με την αυτόματη άρση του καταθετικού τους απορρήτου θα βρεθούν 160.000 δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη και αν φέρουν αντίρρηση, θα εξωθούνται από τον νόμο χάνοντας την προστασία.

Αυτό θα αρχίσει να ισχύει από τις 15 Σεπτεμβρίου, τότε που θα εκκινήσει και η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των τραπεζών και τα δεδομένα θα συγκεντρώνονται στο σύστημα του Τειρεσία, ώστε να υπάρχει πρόσβαση από όλες τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τον νόμο που έχει ψηφισθεί αν παρέλθουν τρεις μήνες από την ψήφιση της άρσης του τραπεζικού απορρήτου και αν οι δανειολήπτες εξακολουθούν να αρνούνται την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, τότε θα ενεργοποιείται αυτόματα για όλους τους εν λόγω δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη.

Η άρση του καταθετικού, τραπεζικού απορρήτου στοχεύει στο να αποκαλυφθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι κάνουν κατάχρηση των προστατευτικών διατάξεων του νόμου ενώ διαθέτουν καταθέσεις σε άλλο τραπεζικό ίδρυμα από αυτό που έχουν το «κόκκινο» δάνειο. Πηγές υπολογίζουν τον αριθμό αυτής της κατηγορίας κοντά στους 50.000.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση