GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα τέλη Σεπτεμβρίου η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου για ξέπλυμα 1 εκατ. ευρώ

Για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, που σχετίζεται με την προμήθεια των φρεγατών του πολεμικού ναυτικού θα ...

Για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, που σχετίζεται με την προμήθεια των φρεγατών του πολεμικού ναυτικού θα απολογηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.
Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταρούλα Κουράκου, που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση, ζήτησαν από την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, και τον επίκουρό της Γ. Ευαγγέλου, δίμηνη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν από την ογκωδέστατη δικογραφία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο αγγίζει τις 680 σελίδες.
Την προμήθεια του εν λόγω εξοπλιστικού είχε αναλάβει η γαλλική εταιρεία Thales Engineering & Consulting. Το πρώην στέλεχός της, Μισέλ Ζοσεράν, σε καταθέσεις του που έδωσαν και το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι έρευνες, είχε κάνει λόγο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Μεταξύ άλλων είχε παραδεχτεί ότι ήταν πάγια τακτική της Thales να δίνει το 2% του τζίρου της σε μίζες, προκειμένου να αναλαμβάνει μεγάλα έργα.
Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου, καθηγητής Άρης Χαραλαμπάκης, «από μια πολύ πρόχειρη ματιά του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου, προκύπτει ότι η κατηγορία αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δηλαδή αναφέρεται οτι ένα ποσό μεταφέρεται από λογαριασμούς στελεχών της εταιρίας του εξοπλιστικού, σε φιλικά πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου και από εκεί φτάνει σε λογαριασμούς της οικογένειας. Από αυτή την πολύ πρόχειρη ματιά δεν φαίνεται να τεκμαίρεται η μεταφορά των χρημάτων από τα πρόσωπα της εταιρίας σε λογαριασμούς των φιλικών προσώπων της οικογένειας Παπαντωνίου, αλλά η μεταφορά αυτή είναι εικαζόμενη, κατά την κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση