GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Η φωτιά στην Κινέτα έχει χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης τόνισε ότι η πυρκαγιά ...

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης τόνισε ότι η πυρκαγιά στην Κινέτα έχει χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007 αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασίες.

«Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος» σημείωσε κ. Καπάκης και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών».

Όπως είπε ο κ. Καπάκης η πυρκαγιά δημιουργεί μικροκλίμα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην κινηθεί προς τη βορειοανατολική πλευρά των Γερανείων και συγκεκριμένα προς το Αλεποχώρι.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι μέσα στον οικισμό Πανόραμα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τον αν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση