GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Οι θλιβεροί πρωταγωνιστές της περιόδου 2010-2014 βρίσκονται σε πανικό - Η ΝΔ θέλει την περικοπή των συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ

«Ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ επανέλαβε χθες όσα είχαν επισημάνει τόσο ο Πρόεδρος του EG όσο και ο επικεφαλής του ESM μετά την ιστο...

«Ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ επανέλαβε χθες όσα είχαν επισημάνει τόσο ο Πρόεδρος του EG όσο και ο επικεφαλής του ESM μετά την ιστορική απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους: Επιβεβαίωσε το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων και ότι η Τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα» ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών.

«Είναι πλέον σαφές, ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Απαλλαγμένη από διαρκείς και - πολλές φορές - παράλογους εξωτερικούς καταναγκασμούς. Σε αυτή τη νέα εποχή δεν εισέρχεται πανηγυρίζοντας. Αλλά οργανώνοντας την επόμενη μέρα» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα εισέρχεται στη νέα εποχή οργανώνοντας την επόμενη μέρα με τρόπο που θα διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα αξιοποιεί στο έπακρο τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της χώρας και παίρνοντας οριστικό διαζύγιο από πολιτικές επιλογές που οδήγησαν χώρα και κοινωνία σε οριακό σημείο».

«Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν επενδύσει την ύπαρξή τους στην ανακύκλωση της κρίσης και σε όλα αυτά που, κατ’ αυτούς, μπορούσαν να συνεχίζονται υπό τη διαρκή επίκληση των εξωτερικών καταναγκασμών και της εκτάκτου ανάγκης» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο «οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πανικού τους αποτελεί η χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Χατζηδάκης, θυμωμένος από τη σκληρή γι’ αυτόν πραγματικότητα που περιέγραφε ο επίτροπος Μοσκοβισί, έσπευσε να του επιτεθεί».

Συνεχίζοντας την κριτική του προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ είπε πως «ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε χθες στη Βουλή ότι το αφήγημα στο οποίο η ΝΔ στήριξε όλη την αντιπολιτευτική της τακτική έχει καταρρεύσει: Η ΝΔ έχει συμπεριλάβει την περικοπή των συντάξεων στο πρόγραμμά της με πρόσχημα τη διεθνή δέσμευση της χώρας. Και τώρα χάνει το άλλοθί της. Στην ίδια λογική με τον κ. Χατζηδάκη και με την ίδια αμηχανία, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε και αυτός να κάνει παρατήρηση στον επίτροπο Μοσκοβισί που κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα και στέρησε το άλλοθι από το βαθιά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ».

Επιπλέον ο κ. Τζανακόπουλος συμπλήρωσε ότι «για τη ΝΔ, η κυβέρνηση, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, ο διεθνής τύπος, οι οικονομικοί αναλυτές και όσοι αναφέρονται στα πραγματικά δεδομένα, είναι ψεύτες. Για τη ΝΔ, είναι ψεύτες όσοι λένε ότι η Ελλάδα τελείωσε τη δημοσιονομική προσαρμογή, ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο, ότι η Ελλάδα πήρε μια ουσιαστική λύση στο ζήτημα του χρέους και οι μόνοι που αποκαλύπτουν αυτή τη διεθνή συνομωσία είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ. Στη ΝΔ λένε στον ελληνικό λαό ότι θα χρειαστεί νέα δημοσιονομική προσαρμογή, νέο μνημόνιο, νέα μέτρα, νέα καθίζηση μισθών, νέες περικοπές στο κοινωνικό κράτος, περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας, νομιμοποίηση της φοροασυλίας του μεγάλου πλούτου. Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ. Η ΝΔ διεκδικεί περήφανα την ιδιοκτησία ενός προγράμματος κοινωνικής ισοπέδωσης που προκαλεί ανατριχίλα. Λένε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό ότι το μέλλον του δεν μπορεί παρά να είναι δυσοίωνο. Το πρόγραμμα της ΝΔ δεν χρειάζεται έξωθεν εντολές για να το εφαρμόσει».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Θέλει την περικοπή των συντάξεων» ενώ συνέχισε λέγοντας πως, «με την ίδια αμηχανία ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε και αυτός να κάνει παρατήρηση στον επίτροπο που κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα, αλλά στέρησε και το άλλοθι για το βαθιά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ».

«Το πρόγραμμα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης για την Ελλάδα θα μείνει στα χαρτιά. Ο ελληνικός λαός πέρασε πολλά και δεν πρόκειται να επιτρέψει στο πολιτικό τερατούργημα της ΝΔ να γυρίσει τη χώρα στις εποχές της οικονομικής καθίζησης και της κοινωνικής απελπισίας. Αφού θεωρεί τις θεσμικές φωνές της Ευρώπης, ψεύτες, λαοπλάνους και συναλλασσόμενους, προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη να απευθυνθεί σε εκείνους με τους οποίους βρίσκεται σε ιδεολογική και πολιτική σύμπλευση: Τον κ. Όρμπαν, τον κ. Κουρτς και όσους οραματίζονται την Ευρώπη όπως εκείνος» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση