GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Χτύπημα" της ΕΛ.ΑΣ. σε μεγάλο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας - 28 συλλήψεις

Άλλο ένα καίριο «χτύπημα» στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας...

Άλλο ένα καίριο «χτύπημα» στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, με την εξάρθρωση πολυμελούς πολυεθνικής εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν κυρίως στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 15-16 Ιουλίου 2018, με τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε. και της Άμεσης Δράσης (Ομάδες ΔΙ.ΑΣ), συνελήφθησαν συνολικά 28 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμη 11 ατόμων, όλοι αλλοδαποί.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Για την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που ελήφθη κατόπιν διατάξεων και βουλευμάτων που εκδόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό επετεύχθη η «χαρτογράφηση» της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στο κέντρο της Αθήνας και ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από 800 αγοροπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης, κατανεμημένα σε δύο υποομάδες, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες όλο το 24ωρο, περίπου 350 με 400 τοξικομανείς την ημέρα.

Επιπλέον, διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με το ρόλο του διακινητή, του «τσιλιαδόρου» ή του ταμία, ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν 30 αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης, 40 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση