GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη και ο 37χρόνος εργαζόμενος που σκοτώθηκε στην Κατερίνη...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης   Προχθές πέθανε ο γιος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Τον έλεγαν κι εκείνον Σωκράτη και ήταν όπως διάβασα ...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης 

Προχθές πέθανε ο γιος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Τον έλεγαν κι εκείνον Σωκράτη και ήταν όπως διάβασα 34 ετών. Διάβασα σε διάφορα ΜΜΕ -έντυπα και ηλεκτρονικά- υμνωδίες για τον νεαρό Σωκράτη, εκτενή βιογραφικά, αναλύσεις για τις σπουδές του, τα επιχειρηματικά προσόντα που είχε κλπ. Τα δάκρυα τους δεν έχουν σταματημό.
Είναι αυτά τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι που δεν αγάπησαν βέβαια τώρα ξαφνικά τον νεαρό Σωκράτη που πέθανε, απλά θέλουν να πάρουν κάποια διαφήμιση από τις επιχειρήσεις του πατέρα, κάποιο φάκελλο με εκατόευρα ν'απαλύνουν τον πόνο τους. Έτσι λειτουργεί το σύστημα...
Είναι αυτά τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι που δεν θα γράψουν τίποτα για τον 37χρόνο εργαζόμενο που σκοτώθηκε χθες στην Κατερίνη, πάνω στο μεροκάματο του, στη χαρτοβιομηχανία «SOFIDEL GREECE SA» (πρώην «ΠΑΠΥΡΟΣ ΑΒΕΕ»), ούτε βιογραφικό του θα δημοσιεύσουν. Άλλωστε το βιογραφικό εκείνου έχει λίγες λέξεις: "Mεροκάματο, ιδρώτας, τρία ανήλικα παιδιά, μια γυναίκα..."

Διάβασα επίσης και κάτι εντελώς ανάποδα από τα παραπάνω για τον νεαρό Σωκράτη και τον πατέρα του, εδώ στο διαδίκτυο. Εκφράσεις του είδους: ";όλα εδώ πληρώνονται" και λοιπά που δεν θέλω να σχολιάσω. Τις απόψεις μου για τις πλουτοκράτες και την πλουτοκρατία τις ξέρετε. Μισώ αυτό το Σύστημα και αν είχα τρόπο σήμερα ίδια να βάλω ένα τόννο δυναμίτιδα στα θεμέλια του θα το έκανα. Κι ας σκοτωνόμουν κι εγώ...
Το να θάβει ο γονέας το παιδί το θεωρώ φριχτό. Το φυσιολογικό στη ζωή είναι τα παιδιά να θάβουν τους γονείς. Σε προχωρημένα γεράματα. Με αξιοπρέπεια. Αυτή την αξιοπρέπεια που διαρκώς θέλει να μας στερεί το Σύστημα που εμείς οι ίδιοι ανεχόμαστε.
Εύχομαι να μην συνηθίσουμε το τέρας. Αν το συνηθίσουμε σημαίνει ότι τέρατα γίναμε.
Με την οικογένεια Κόκκαλη ουδεμία σχέση έχω. Από το Ρέθυμνο που ζω πως θα μπορούσα άλλωστε να έχω σχέση με τον Κόκκαλη κι όλους αυτούς; Του εύχομαι, ο θάνατος του παιδιού του να του δώσει την ευκαιρία να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Συμβαίνει πολλές φορές ένας θάνατος να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Συμβαίνει βέβαια και το αντίθετο. Ας υπερασπιστούμε και ας παρακινήσουμε το πρώτο. Επίσης στη μητέρα του νεαρού Σωκράτη συλλυπητήρια.

Από την οικογένεια Κόκκαλη η μοναδική και βαθειά μου εκτίμηση αφορά στον παππού του νεαρού Σωκράτη, τον γιατρό Πέτρο Κόκκαλη, ήταν ο γνωστός αντιστασιακός επί Κατοχής, ο γιατρός του λαού, μέλος της Κυβέρνησης του Βουνού (ΠΕΕΑ), ο κομμουνιστής Πέτρος Κόκκαλης. Τίποτε άλλο.
...
Το πρωί που ξύπνησα και μπήκα στο διαδίκτυο, είδα μία ανάρτηση του πολύ σεβαστού μου ανθρώπου από το Ηράκλειο του Κώστα Γραμματικάκη, δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας "Μεσόγειος" η οποία δεν κυκλοφορεί τώρα.
Ο Κώστας είχε γράψει τούτο:

"17 Ιουλίου αύριο, η αποφράς των αποφράδων ημερών. Η μέρα που ο Αριστοτέλης έφυγε χαμογελώντας προς τον κόσμο που έμελε να τον υποδεχτεί και σηκώνοντας ένα τεράστιο τσουνάμι που απείλησε να πνίξει όλη μας την οικογένεια.
Μας βοήθησε και διασωθήκαμε. Bρεγμένοι βέβαια μούσκεμα, όπως είμαστε ακόμη και θα είμαστε πάντοτε, πράγμα που ιδιαιτέρως το θέλουμε.
Ξέρετε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να φεύγει ένα παιδί. Τον αντέξαμε και τον αντέχομε, επειδή είμαστε όλοι μας βέβαιοι, ότι ο άλλος κόσμος είναι ο πραγματικός, είναι ο κόσμος που ο Αριστοτέλης ήξερε, ίσως και γνώριζε.
Αύριο έχουμε ραντεβού μαζί του, στο μνήμα του, όλη η οικογένεια και κάποιοι από τους φίλους που δεν τον ξεχνούν.
Ο Θεός να σε έχει πάντοτε καλά παιδί μου.
Κώστας Γραμματικάκης"
http://www.omadamesa.gr/…/07/Aristotelis-Grammatikakis.html…/////

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση