GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με άρωμα καλλιτεχνικό οι εργασίες της 5ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

Με… καλλιτεχνικό αέρα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ),...

Με… καλλιτεχνικό αέρα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα.

Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να λειτουργεί και να συντονίζεται απολύτως με την Τέχνη και τον Πολιτισμό, τα μέλη της ΕΕΝΕ , στην πλειοψηφία τους νέοι και καινοτόμοι επιχειρηματίες, βράβευσαν μεταξύ άλλων με το Βραβείο Αριστείας στον Κινηματογράφο, την εταιρία Blonde.

Η τιμητική αυτή διάκριση προς την ελληνική εταιρία παραγωγής, προέρχεται από τη διεθνή της δραστηριοποίηση και κυρίως από τον διπλό θρίαμβο στις Κάννες, όπου βραβεύτηκε για την ελληνο-γαλλική συμπαραγωγή «The Stopover» και για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς». Το Βραβείο παρέλαβε ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιώργος Δρίβας, ο οποίος μάλιστα εκπροσώπησε με το έργο του την Ελλάδα στην 57η Biennale της Βενετίας, με την εικαστική αφηγηματική εγκατάσταση «Εργαστήριο Διλημμάτων».

Το Βραβείο Αριστείας στην Τέχνη απονεμήθηκε στον Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά, ο οποίος έχει ερμηνεύσει εμβληματικά έργα στα πιο φημισμένα θέατρα του κόσμου και έχει διακριθεί σε κορυφαίους ρόλους, όπως τον Nabucco του Verdi.

Ο τομέας του Πολιτισμού αποτελεί κλασικό παράδειγμα ελληνικής εξωστρέφειας, η οποία είναι το μεγάλο ζητούμενο της εγχώριας επιχειρηματικότητας, όπως παραδέχονται ανοικτά οι μεγαλύτεροι Έλληνες επιχειρηματίες.

Όπως σημείωσε στη σύντομη ομιλία του ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΕΝΕ, Κρίστιαν Χατζημηνάς, «σε όλους τους τομείς ανεξαιρέτως, υπάρχει η βέλτιστη πρακτική, ότι ακόμη και σε δύσκολους καιρούς μπορούν να αρχίσουν μεγάλα πράγματα. Γι ‘ αυτό η ΕΕΝΕ βραβεύει αυτούς που θριάμβευσαν διεθνώς στους τομείς των Τεχνών και του Κινηματογράφου, των Επιστημών και των Επιχειρήσεων, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό. Αυτούς που έγιναν η αφορμή για να νιώσουν οι Έλληνες υπερήφανοι».

Οι βραβεύσεις κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση του Νίκου Λούστα από την εταιρία Mega Yeeros, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής κρεατοσκευασμάτων & γύρου στην Ελλάδα με αξιοσημείωτη διεθνή δραστηριοποίηση στην Αμερική, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, και του Αθανάσιου Βασιλάκου, διακεκριμένου καθηγητή κυβερνοασφάλειας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Lulea στη Σουηδία.

Τις εργασίες της Διάσκεψης, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων κορυφαίοι παράγοντες της επιχειρηματικότητας, της διπλωματίας και της πολιτικής, όπως ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ.Μιχάλης Τσαμάζ, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ.Κων/νος Μπίτσιος, ο ιδρυτής της Aephoria & BlueGrowth κ.Πέτρος Κόκκαλης, ο CEO της EOS Capital, κ.Α.Ταμβακάκης, ο CEO της Intralot κ.Α.Κεραστάρης, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ.Γιώργος Πιτσιλής, ο Υφυπουργός Οικονομίας κ.Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ το παρών έδωσαν και οι δυο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ.Χατζηδάκης και Α.Γεωργιάδης, καθώς και ο κ.Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση