GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατακαίει τα πάντα η πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια - Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Συνεχίζει το καταστροφικό έργο της η πυρκαγιά Κράνστον που μαίνεται εδώ και μέρες κατακαίγοντας χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεω...

Συνεχίζει το καταστροφικό έργο της η πυρκαγιά Κράνστον που μαίνεται εδώ και μέρες κατακαίγοντας χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και απειλεί σπίτια και ανθρώπινες ζωές. Περίπου 7.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Δασών στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 1.300 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η φωτιά που μαίνεται από την τετάρτη στον εθνικό δρυμό του Σαν Μπερναντίνο, νοτιο-ανατολικά του Λος Αντζελες, έχει κάψει 53.000 στρέμματα δάσους και δεν έχει ελεγχθεί παρά κατά 17%. Απειλεί 4.900 κτίρια και τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματισθεί.

Ήδη έχουν καταστραφεί τέσσερα σπίτια, δρόμοι έχουν κλείσει καΙ ως ύποπτος για εμπρησμό συνελήφθη ένας πυρομανής, ο 32χρονος Μπράντον ΜακΓκλόβερ. Θεωρείται ύποπτος για εννέα εμπρησμούς στη νοτιο-δυτική πλευρά της κομητείας του Ριβερσάιντ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε την κομητεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να επιτραπεί η εκταμίευση επιπλέον πόρων.

Στα βόρεια της Καλιφόρνια, η πυρκαγιά Φέργκιουσον, που ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου, συνεχίζει την πορεία της προς τον εθνικό πάρκο του Γιοσέμιτι, τμήμα του οποίου έχει κλείσει.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης Inciweb, από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 200.000 στρέμματα, ενώ έχει τεθεί υπό έλεγχο μόνο κατά το 29%. Ένας πυροσβέστης έχει χάσει τη ζωή του και 7 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά Καρ, βορείως της πόλης του Ρέντινγκ, που έχει προκαλέσει τον θάνατο δύο πυροσβεστών, η πυροσβεστική υπηρεσία Calfire έκανε λόγο σήμερα για 327.000 στρέμματα καμένης γης από τη Δευτέρα, για 500 κατεστραμμένα κτίρια και 75 που έχουν υποστεί ζημιές. Μέχρι χθες το βράδυ, η καμένη έκταση ανερχόταν σε 200.000 στρέμματα.

Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην κομητεία της Σάστα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μπράουν.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο, 36 σημαντικές πυρκαγιές μαίνονται σε ολόκληρες τις ΗΠΑ και έχουν καταστρέψει 930.000 στρέμματα στα εδάφη τα οποία διαχειρίζεται η Εθνική Υπηρεσία Δασών.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση