GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάρτυρας στην έρευνα για τη βία από συνεργάτη του Μακρόν ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου - BINTEO

Για την υπόθεση βίας που φέρεται να άσκησε συνεργάτης του Γάλλου προέδρου κατά διαδηλωτών κατέθεσε ο διευθυντής του γραφείου του π...

Για την υπόθεση βίας που φέρεται να άσκησε συνεργάτης του Γάλλου προέδρου κατά διαδηλωτών κατέθεσε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Πατρίκ Στρζοντ.

Στην υπόθεση αυτή, ο Αλεξάντρ Μπεναλά τέθηκε υπό κράτηση, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία της απόλυσής του από το Ελιζέ, ενώ ο εφεδρος αστυνομικός, Βενσάν Γκραζ, που ήταν μαζί με τον Αλεξάντρ Μπεναλά, τέθηκε επίσης υπό κράτηση.

Σε προσωρινή αργία τέθηκαν τρεις αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμοι, για τη διαβίβαση εικόνων που προέρχονταν από σύστημα βιντεοεπιτήρησης στον Αλεξάντρ Μπεναλά, κάτι που καταδίκασε «έντονα» ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Νέο βίντεο δείχνει με περισσότερες λεπτομέρειες τον πρώην υπεύθυνο ασφαλείας του Μακρόν, φορώντας αστυνομικό κράνος, να παρενοχλεί μια νέα γυναίκα, και στη συνέχεια έναν νέο άνδρα στη διάρκεια μιας διαδήλωσης που πραγματοποιούνται συνήθως στη Γαλλία την Πρωτομαγιά.

Ο Μπεναλά είχε λάβει την άδεια να συμμετάσχει με την αστυνομική δύναμη στη διατήρηση της τάξης την ημέρα εκείνη, όμως ως απλός παρατηρητής.

Η ανάθεση αποστολής του ανεστάλη τον Μάιο και ο μισθός του δεν καταβλήθηκε για δύο εβδομάδες, που είναι η «πιο μεγάλη» τιμωρία για ένα μέλος της αποστολής του Ελιζέ, υποστήριξε ο εκπρόσωπός του Μπρουνό Ροζέρ-Πετί.

Μια νέα δημοσκόπηση τοποθετεί τον Μακρόν στο πιο χαμηλό ποσοστό του αφότου ανήλθε στην εξουσία. Οι Γάλλοι σε ποσοστό 59% εκφράζουν πλέον την αντίθεσή τους στον Εμανουέλ Μακρόν (+6 μονάδες) και το 39% έχει καλή γνώμη γι' αυτόν (-2 μονάδες).

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση