GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ της επίσκεψης Λαβρόφ! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κλιμάκωση με την Μόσχα...

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στις σχέσεις Αθήνας – Μόσχας καθώς σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από την ρωσική πρεσβεία ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργ...

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στις σχέσεις Αθήνας – Μόσχας καθώς σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από την ρωσική πρεσβεία ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέϊ Λαβρόφ αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψή του στην Αθήνα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το φθινόπωρο.

Την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα, ανακοίνωσε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης η Μόσχα.

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επιβεβαίωσε την ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μάσλοφ «η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών δεν θα γίνει καθώς δεν είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος».


Η  χθεσινή ενημέρωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχετικά με την υπόθεση απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών κινήθηκε ήδη σε πολύ υψηλούς τόνους. Η Μόσχα επιμένει ότι ουδέποτε έλαβε ενημέρωση από την ελληνική πλευρά για τη δράση των Ρώσων διπλωματών,ενώ υποστηρίζει ότι ούτε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών τέθηκε οποιοδήποτε παρόμοιο θέμα στον κ. Λαβρόφ.
Η εκτίμηση που υπάρχει στη ρωσική πρωτεύουσα είναι ότι «η Αθήνα δεν έχει καμία πρόθεση να ρίξει τους τόνους».

Η θέση της Μόσχας

Παράλληλα, η Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε την έκπληξη της ρωσικής κυβέρνησης για δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι πριν την ανακοίνωση της απέλασης, υπήρξε τηλεφώνημα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στον Ρώσο ομόλογό του και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο το ελληνικό υπουργείο δεν προέβη σε διάψευση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ υπήρξε, μάλιστα, αρκετά ειρωνική απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα το οποίο υποστήριζε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους και σχετικό βίντεο με τη δράση των Ρώσων διπλωματών το οποίο έχουν στείλει στη Μόσχα.

Η  Ζαχάροβα «φωτογράφισε» τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα ως το άτομο που κινείται πίσω από την απόφαση της Αθήνας για την απέλαση των Ρώσων ενώ, μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους, συσχέτισε την παρουσία του Τζέφρι Πάιατ στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στο θέμα του αυτοκέφαλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, η Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει διχάσει τις κοινωνίες σε Ελλάδα και Σκόπια.

Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνουν ότι η ψύχρανση στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν είναι καινούργιο φαινόμενο συσχετίζοντάς την τόσο με τις ενεργειακές εξελίξεις όσο και με τις κινήσεις της Αθήνας στα Βαλκάνια. Παράλληλα, σημειώνουν ότι η ρωσο-τουρκική προσέγγιση με την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 και την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία υποδεικνύει ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται να τηρήσει πολιτική ίσων αποστάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μάλιστα, φαίνεται ότι η εκτίμηση που υπάρχει στην Αθήνα είναι πως η προσέγγιση αυτή έχει συμβάλει και στην όξυνση της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα.

Τέλος, στην ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνουν ότι πρόθεσή τους είναι η διατήρηση καλών σχέσεων με την Μόσχα, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και την εθνική κυριαρχία της χώρας και υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Η συνάντηση ήταν  εφ όλης της ύλης και πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της αναβολής της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και συζητήθηκε συνεπώς και αυτό το ζήτημα.

Το χρονικό της έντασης

Η ένταση στις ελληνορωσικές σχέσεις άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών. Η ελληνική πλευρά επικαλέστηκε προσπάθεια επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Η Μόσχα "απάντησε" καλώντας τον Ελληνα πρέσβη για εξηγήσεις ενώ την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε προειδοποιήσει με συνέπειες.

Οι προετοιμασίες πάντως για την επίσκεψη Λαβρόφ είχαν παγώσει εδώ και μέρες. "Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα πριν αρκετούς μήνες και η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για το φθινόπωρο. Ωστόσο, για την ώρα δεν διεξάγεται η προετοιμασία της» αναφερόταν από πηγή του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας.

1 σχόλιο

  1. ..."χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας μπλά μπλά μπλά έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου (!!!;;;) μπλά μπλά μπλά έχουν αυτό τέλεια μπλά μπλά μπλά μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη μπλά μπλά μπλά... και μπλά μπλά μπλά"!!!

    Ρέ Σείς τί Σκόνες Σας πλασάρει ο Καρανίκας;;;

    ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!

    ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;; ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;

    ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΖΙΒΟΥΖΟΥΚΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;; ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;

    ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ 2015 ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;; Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΟΣ;;;

    ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" ΤΙ ΕΙΤΑΝ;;; Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ;;

    ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; ΤΟ ΟΥΡΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΤΥΕΛΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ;;;;

    Και μιλάτε Εσείς Αγγλοαμερικανό Λακεδοραγιάδες για την Ρωσία και Ιδιαίτερα για τον ... ΛΑΒΡΩΦ;; ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;;

    Κρίνεται ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ;;; ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΌΤΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ;;;

    ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΒΡΩΦ ΠΟΥ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΝ.ΔΥ. ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 5 (και αφήστε να μετράται σε ... μέρες!!!) ΜΗΝΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΦΙΛΗ ΣΥΜΜΑΧΟ ΝΑΤΟΪΚΗ ΧΩΡΑ;;;;; Η ΡΩΣΙΑ ΦΤΑΙΕΙ;;;

    Ο ΛΑΒΡΩΦ ΈΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΌΜΩΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ καθαρά χαρακτηριστικά ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ!!!

    ΌΣΑ ΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΌΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΈΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ!!!

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ... Ρεμπεσκιέδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση