GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μητσοτάκης για την απώλεια του Σταύρου Τσακυράκη: Αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη

Για έναν σπουδαίο ακαδημαϊκό δάσκαλο αλλά και αδιαπραγμάτευτο μαχητή της ελευθερίας του Δικαίου κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριά...

Για έναν σπουδαίο ακαδημαϊκό δάσκαλο αλλά και αδιαπραγμάτευτο μαχητή της ελευθερίας του Δικαίου κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη που πέθανε σε ηλικία 67 ετών.

Με προσωπική του ανάρτηση στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι ''είχα την τύχη να τον γνωρίσω. Και γράφω τύχη, γιατί ο Σταύρος Τσακυράκης δεν θα μείνει στη μνήμη όσων τον γνώρισαν μόνον ως ένας σπουδαίος ακαδημαϊκός δάσκαλος. Αλλά κυρίως ως ένας αδιαπραγμάτευτος μαχητής της ελευθερίας και του Δικαίου, δηλαδή της ίδιας της Δημοκρατίας μας".

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο Σταύρος Τσακυράκης ''φυλακίστηκε και βασανίστηκε για τις απόψεις και τη δράση του από τη Χούντα. Διώχθηκε ακόμη και πρόσφατα, ενώ ήταν πια άρρωστος, γιατί επέκρινε την ταύτιση της ανώτατης Δικαιοσύνης με τις επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας, αναδεικνύοντας την αυτονόητη ανάγκη διάκρισης των εξουσιών. Έδωσε και κέρδισε μάχες σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια για τα ατομικά δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου''.

"Ο Σταύρος Τσακυράκης με τη στάση ζωής του αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη. Γιατί έδειξε το φωτεινό δρόμο για τη νέα Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε'', πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση