GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Ψυχή της Ελλάδας η Ιστορία, η Γλώσσα και ο Πολιτισμός

Η ψυχή μας είναι η Ιστορία μας, είναι η Γλώσσα μας και είναι ο Πολιτισμός μας. Αυτά τα τρία υπηρέτησε ο Κώστας Κρυστάλλης, είπε ο ...

Η ψυχή μας είναι η Ιστορία μας, είναι η Γλώσσα μας και είναι ο Πολιτισμός μας. Αυτά τα τρία υπηρέτησε ο Κώστας Κρυστάλλης, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αντιφώνησή του κατά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.

«Και αυτές τις ιερές μνήμες, στις δύσκολες στιγμές για τον Τόπο, έχουμε κι εμείς χρέος να υπερασπισθούμε», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος και συνέχισε: «Να υπερασπισθούμε και την Ιστορία μας και την Γλώσσα μας και τον Πολιτισμό μας. Χάρις σ’ αυτά η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει μεγάλη. Όχι από την έκτασή της ούτε από τον πληθυσμό της. Είναι αυτά που την κάνουν μεγάλη. Όπως και τον Κώστα Κρυστάλλη δεν τον έκαναν μεγάλο τα πολλά χρόνια ή το μεγάλο σε έκταση έργο. Ας θυμόμαστε αυτή την ποιοτική διαφορά. Αυτούς τους κρίσιμους καιρούς μας είναι εξαιρετικά χρήσιμο».

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εκδήλωση που διοργάνωσε για το έργο του Κώστα Κρυστάλλη. «Είναι ένα προσκύνημα γιατί ξέρουμε όλοι τι ανήκει σ’ αυτόν τον μεγάλο λογοτέχνη, τον μεγάλο Έλληνα. Έζησε λίγο μα απέδειξε ότι το να δικαιώσει κάποιος την παρουσία του επί γης δεν εξαρτάται από το πόσα χρόνια θα ζήσει. Σημασία έχει τι “σφραγίδα δωρεάς” του ανήκει. Γι’ ανθρώπους όπως ο Κώστας Κρυστάλλης το μερίδιο αιωνιότητας που ανήκει στον καθένα δεν εξαρτάται ούτε από τον χρόνο ούτε από την ποσότητα. Είναι η ποιότητα και, κυρίως, το παράδειγμα που μας αφήνει», σημείωσε.

1 σχόλιο

  1. ΘΕΜΑ:"ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΝΤΕΜΕΚ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ-ΜΚΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!




    ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΛΕΓΑΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

    Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΈΧΕΙ Πολιτική Επιστημονική Ολοκληρωμένη Στρατηγική (Π.Ε.Ο.Σ.)!

    Διότι για να έχεις Π.Ε.Ο.Σ. πρέπει να έχεις Πολιτική/Επιστημονική Ολοκληρωμένη Στρατηγική Αντίληψη!

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΑΙ: ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΙΔΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΑΠΟ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΑΧΑΛΑ ΝΑ ΈΧΕΙ Π.Ε.Ο.Σ.;;;

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΈΧΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ!


    ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΑΝΤΙΛΗΨΗΕΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ (ΟΜΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ "ΚΛΕΒΑΝ" ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ... ΤΣΑΚ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΌΤΙ... ΗΘΕΛΑΝ!!! ΓΙΑΥΤΟ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟΣ!!!) ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ "Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"! ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΈΧΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ/ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑ Universalis!!!



    Και ΑΚΟΥΣΤΕ ΝΤΕΜΕΚ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΕΝ (ΤΗ) ΑΛΛΟΔΑΠΗ:


    1ον. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΙΣΑΝ/ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΝ/ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!!!

    2ον. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΤΟΥΣ 3 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (ΙΩΝΙΚΟΣ-ΔΩΡΙΚΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ) ... Άλλοιώς ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΕ ΤΡΩΓΛΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ!!!

    3ον. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!
    Και για να ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΕ ΝΤΕΜΕΚ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΡΕ ΡΕΜΠΕΣΚΙΕΔΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΆΛΛΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ... ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η "Τροπή" ΤΟΥ ΝΟΥ και ΟΧΙ Ο "Τρόπος"!!! Άλλο "Τροπή" (Έννοια Φυσικής) και Αλλο "Τρόπος" (με τον "Τρόπο" που σκέφτονται οι Αρουραίοι Σκέφτεστε και Εσείς)!!!


    Για να Τελειώνουμε με Τας ΞΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑΣ Λακεδοραγιάδικας Πορδάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση