GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΛΑΚΗ!» ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ...

Την απόλυση των τεσσάρων εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Σταμάτη Πουλή, αποφάσισε τ...

Την απόλυση των τεσσάρων εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Σταμάτη Πουλή, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Ειδικότερα,  το Δ.Σ. έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου του προχωρώντας στην καταγγελία της σύμβασης των τεσσάρων εργαζομένων.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη, με τον Στ. Πουλή να προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη τονίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι «ο πρώτος πρόεδρος εργαζομένων στην Ελλάδα που απολύεται με εντολή υπουργού»

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ενημερώσει ότι συζητείται η απόλυσή του από τον Οργανισμό, έπειτα από σχετικό αίτημα που απέστειλε ο Π. Πολάκης προς τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό αναφερόταν σε «βάναυση καταστρατήγηση του Συνδικαλιστικού Νόμου» από τον Π. Πολάκη και τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Ρόζενμπεργκ, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Πουλής έχει καταγγείλει τον Π. Πολάκη για «σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ εργαλάβων και εκταμιεύσεις εκατομμυρίων ευρώ».


«Υπόδικο για υπεξαίρεση 140.000 ευρώ επιβράβευσε ο Πολάκης»
Σύμφωνα με τον Σταμάτη Πουλή, ο Παύλος Πολάκης έχει 3 συμβούλους δικούς του στους οποίους εδώ και 18 μήνες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και την παράνομη κατοχή των σχετικών φακέλων. «Έχει στενό συνεργάτη σύμβουλο, μέλος ΜΚΟ. Ο πρόεδρος της ΜΚΟ είναι και σύμβουλος της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπόδικος για υπεξαίρεση 140.000 ευρώ από κονδύλια ΜΚΟ και αυτόν ο Πολάκης τον επιβράβευσε και τον έστειλε σύμβουλο του κ. Μουζάλα για θέματα ΜΚΟ. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Καμπουράκη, πρόεδρο της actup.hellas», τόνισε ο κ. Πουλής.

«Κατά παραγγελία Πολάκη η απόλυσή μας»
Στη συνέχεια ο κ. Πουλής σημείωσε ότι η απόλυση τους βασίζεται στο πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, το οποίο έγινε κατά παραγγελία του Π. Πολάκη και αφορά τις υποτιθέμενες 22 προσλήψεις επί θητείας Αδ. Γεωργιάδης για τις οποίες οι ίδιο δεν έδωσαν ψευδείς βεβαιώσεις όπως ζήτησε ο Π. Πολάκης.

Δικηγόρος εργαζόμενων: Πρόκειται για θεσμική εκτροπή
Στο μεταξύ η πληρεξούσια δικηγόρος του σωματείου, Έφη Σαλμά, και των 4 υπαλλήλων που έχουν κληθεί για ακρόαση στο Δ.Σ. του κεελπνο δήλωσε ότι αυτό που διαπιστώνει είναι ότι αποτελεί θεσμική εκτροπή να καλούνται οι υπάλληλοι για να τοποθετηθούν για το αν θα τεθούν ή όχι σε αργία και την ίδια στιγμή μέσα στην ίδια ημερήσια διάταξη να έχει τεθεί θέμα καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους.
«Με απλά λόγια καλούνται να ακουστούν για το αν θα μπουν ή όχι σε αργία ενώ έχει προαποφασιστεί η απόλυση τους. Είναι νομικά άτοπο παραβιάζει κάθε δικαίωμα είναι και βαθύτατα ανήθικο και θεσμικά απαράδεκτο. Θέλω να δω το συμβούλιο, να εκθέσω τις απόψεις μας και μετά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε, επιφυλασσόμενοι για κάθε δικαίωμα μας. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο, δεν νοείται εμπαιγμός υπάλληλων με τη θέση τους και το ψωμί τους», τόνισε η κ. Σαλμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση