GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΔΥΜΩΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ! Συγγνώμη Σοφία. Συγγνώμη Βασιλική...

Bougiouklakis Markos ΔΙΔΥΜΩΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ  27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 Συγνώμη Σοφία. Συγνώμη Βασιλική. Συγνώμη γιατί έχω ευθύνη για τον τραγικό θ...

Bougiouklakis Markos
ΔΙΔΥΜΩΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ 

27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Συγνώμη Σοφία. Συγνώμη Βασιλική.
Συγνώμη γιατί έχω ευθύνη για τον τραγικό θάνατό σας.
Συγνώμη γιατί ανέχτηκα και πολλές φορές έγινα μέρος μίας διαχρονικής και ατελείωτης παρανομίας, συγκάλυψης, αναβλητικότητας, ενός ωχαδερφισμού, μίας αλαζονείας, μίας ανοχής, ενός ανταγωνισμού, μίας προχειρότητας, μίας ασυνέπειας, μίας έλλειψης συναίσθησης, ανθρωπιάς, διορατικότητας, υπευθυνότητας.
Συγνώμη γιατί έπαθα μιθριδατισμό και συνήθισα το δηλητήριο της ανομίας, της ατιμωρησίας, γιατί ανέχθηκα να υπάρχει η φράση «νομιμοποίηση αυθαιρέτων», ανέχθηκα υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, συνήθισα το παράνομο, το παράλογο, το παράτυπο, το ακαλαίσθητο, το πρόχειρο, το υποκριτικό που κατέληξε δολοφονικό. Έπαθα ανοσία.
Συγνώμη γιατί έστω και με την ανοχή μου, δε σεβάστηκα, τον πιο ευλογημένο τόπο στο σύμπαν, τους συνανθρώπους μου και την ασφάλειά τους αλλά και την ιστορία μας.
Συγνώμη γιατί δεν τιμώρησα με τον τρόπο μου, με την ψήφο μου ή τις δράσεις μου, όσους «προετοίμαζαν» με τις πράξεις ή παραλείψεις τους, τον τραγικό σας θάνατο.
Συγνώμη γιατί ένα τέταρτο του αιώνα μετά την «αποκατάσταση» της «Δημοκρατίας», δεν αντιλήφθηκα πόσο λεπτά είναι τα όρια μεταξύ ασυδοσίας και ελευθερίας, μεταξύ ανοχής και ενοχής, μεταξύ αδράνειας και συνυπευθυνότητας.
Συγνώμη που άργησα να καταλάβω ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
Όλα. Από μηδενική βάση. Παιδεία. Εκπαίδευση, Συνείδηση, Νοοτροπία, Σύνταγμα, Νόμους, Διατάξεις, Χωροταξικό Σχεδιασμό, Μέτρα Προστασίας, Δομές, Κατανομή Πόρων, Πρόληψη, Πολιτική Προστασία. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τα πάντα. Συμπεριφορές, Δικαιοσύνη, Παραδειγματική Τιμωρία, Απόδοση Ευθυνών. Να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το περιβάλλον, τη γη, το χρήμα, τους άλλους. Τα όριά μας.
Τη ζωή μας την ίδια.
Δύσκολο εγχείρημα. Αλλά σωτήριο και κατ’ ελάχιστον εξιλεωτικό.
Συγνώμη Σοφία, Συγνώμη Βασιλική.
Μάρκος Μπουγιουκλάκης

2 σχόλια

  1. Πως ΜΑΣ κοιτούν ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!!! ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΟΥΝ!!!

    ΜΑΣ ΚΟΙΤΟΥΝ ή ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ;;;

    ΡΩΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

    ΡΩΤΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαυτά ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ!

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠτΔ - ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση