GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στη Βρετανία: Εντοπίστηκε φιάλη με το νευροπαραλυτικό Νόβιτσοκ

Η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εντόπισε την πηγή του νευροτοξικού παράγοντα Νοβιτσόκ που δηλητ...

Η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εντόπισε την πηγή του νευροτοξικού παράγοντα Νοβιτσόκ που δηλητηρίασε και σκότωσε την 44χρονη Ντον Στέρτζες, στο Έιμσμπερι της νοτιοδυτικής Βρετανίας, αυτό το μήνα με τον 45χρονο σύντροφό της, Τσάρλι Ρόουλι, να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Την Τετάρτη 11 Ιουλίου, ένα μικρό μπουκάλι εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ερευνών στην κατοικία του Τσάρλι Ρόουλι στο Έιμσμπερι», ανέφερε σε ανακοίνωση της η αντιτρομοκρατική.

«Οι επιστήμονες πλέον μας επιβεβαίωσαν ότι η ουσία που περιεχόταν στο μπουκάλι ήταν Νοβιτσόκ», συμπληρωνόταν στην ανακοίνωση.

Ο ίδιος νευροτοξικός παράγοντας χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ενάντια στον Ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του τον Μάρτιο.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση