GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Σπυριδούλα Καρύδη έχασε μετάλλιο στο τριπλούν εξαιτίας των... μαλλιών της

Η Σπυριδούλα Καρύδη είναι το πρόσωπο της ελληνικής ομάδας στο 2ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ-18 στο Γκιορ, αφού μετά από το μήκο...

Η Σπυριδούλα Καρύδη είναι το πρόσωπο της ελληνικής ομάδας στο 2ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ-18 στο Γκιορ, αφού μετά από το μήκος κατάφερε να διακριθεί και στο τριπλούν.

Η νεαρή μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει τον βασικό της στόχο, που ήταν το μετάλλιο στο τριπλούν, ωστόσο με άλμα στα 13,27 μ. (0,7) κατέλαβε την 4η θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Μάλιστα, στην ουσία βελτίωσε το 13,15μ., που πέτυχε στον προκριματικό του Σαββάτου. Η Καρύδη άρχισε τον αγώνα της με άκυρο άλμα και συνέχισε με 12,80μ.

Η Καρύδη στάθηκε αρκετά άτυχη, αφού στο 6ο άλμα, όπου πέτυχε και την καλύτερη επίδοση, πήγε αρκετά μακρύτερα απ' ό,τι λέει το αποτέλεσμα, ωστόσο "πλήρωσε" το σημάδι που άφησαν τα μαλλιά της.

Οι άνθρωποι της ελληνικής αποστολής έκαναν ένσταση, ωστόσο όταν είδαν το βίντεο διέκριναν πως όντως τα μαλλιά της αθλήτριας άφησαν το τελευταίο σημάδι και της στέρησαν το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Σε κάθε περίπτωση, η νεαρή αθλήτρια από την Κέρκυρα ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση, αφού ήταν 3η πριν από δύο ημέρες στο μήκος.

Το επίπεδο στον τελικό του τριπλούν ήταν εξαιρετικά υψηλό, με τη Μαρία Βιτσέντε (Ισπανία) να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με το εντυπωσιακό για την ηλικία της 13,95μ. (1,1) και τις Νάτσεβα (Βουλγαρία) και Κάχαρα (Εσθονία) να ακολουθούν με 13,88μ. (0,7) και 13,29μ. (1,7), αντίστοιχα.

Την πρώτη συμμετοχή της με την Εθνική ομάδα είχε η Ελίνα Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ.

Η νεαρή κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό του ακοντισμού, σε έναν αγώνα που κυμάνθηκε σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα. Η αθλήτρια μας είχε καλύτερη βολή στα 53,84μ., ενώ είχε ακόμη δύο έγκυρες βολές στα 43,31μ. και 52,18μ. Ο αέρας δεν βοήθησε την αθλήτριά μας αφού της έπαιρνε ψηλά το ακόντιο.

Νικήτρια του αγώνα με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν η Αλισάντρα Κόνχινα με 56,71μ. και 2η η Τουρκάλα Μουνεβέρ Χανσί, με 56,28μ. Η 3η θέση πήγε στην Εσθονή Τουγκί με 55,28μ.

Η Τζένγκο είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει διακρίσεις με την εθνική ομάδα.

Διπλή ελληνική συμμετοχή υπήρχε στον τελικό του επί κοντώ. Ο Αντώνης Σάντας και ο Σωτήρας Χύτας κινήθηκαν κοντά στα ατομικά τους ρεκόρ και ολοκλήρωσαν επιτυχημένα την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Ο Σάντας ξεπέρασε τα 4,85μ. και κατέλαβε την 8η θέση, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να νικήσει τα 5,00 μ. και να πετύχει ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής μας ξεπέρασε νωρίτερα τα 4,70μ. με την πρώτη προσπάθεια.

Στα 4,70μ. έμεινε ο Χύτας, που στη συνέχεια δεν κατάφερε να πετύχει νέο ρεκόρ με το άλμα στα 4,85μ. Ο 17χρονος κατέλαβε την 13η θέση.

Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση