GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάπας Φραγκίσκος: Η Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς δεν θα ήταν πλέον Μέση Ανατολή

«Η Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς δεν θα ήταν πλέον Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την κοινή προσευχή Ορθ...

«Η Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς δεν θα ήταν πλέον Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την κοινή προσευχή Ορθοδόξων και Καθολικών στο Μπάρι της Ιταλίας.

«Στην περιοχή αυτή υπάρχει ο κίνδυνος να σβήσει η παρουσία των αδελφών μας», πρόσθεσε ο ποντίφικας, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα σε φονταμενταλισμό, κατοχή, υποχρεωτική μετανάστευση «με την σιωπή πολλών και την συνενοχή τόσων». Στην σημερινή ημέρα προσευχής και διαλόγου συμμετέχουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πάπας και Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος ο Β' και ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας, ο μητροπολίτης Ιλαρίων.

«Ήλθαμε ως προσκυνητές στο Μπάρι, παράθυρο ορθάνοικτο προς την Εγγύς Ανατολή, φέροντας στην καρδιά τις εκκλησίες μας, τους λαούς και τόσους ανθρώπους που υποφέρουν. Θέλουμε να τους πούμε: "είμαστε κοντά σας"», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση