GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μαγεύει» το κοινό η έξοχη «Αντιγόνη» των Χειλάκη-Δούνια

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Πέρσι το καλοκαίρι οι Αιμίλιος Χειλάκης- Μανόλης Δούνιας μας έκαναν ένα από τα πιο ενδιαφέρον...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Πέρσι το καλοκαίρι οι Αιμίλιος Χειλάκης- Μανόλης Δούνιας μας έκαναν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά «δώρα» της σεζόν με την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» τους που αγκαλιάστηκε με θέρμη από το κοινό και τους ειδήμονες. Ένα καλοκαίρι μετά ανεβάζουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη και μας προσφέρουν μια έξοχη παράσταση- πρόταση με την σπουδαία «Αντιγόνη»τους. «Μαγικό»το ανέβασμά τους, κατάφερε ήδη να «χτυπήσει»απανωτά sold out και να πάρει τις θερμότερες κριτικές.
Οι δύο σκηνοθέτες κατάφεραν μέσα από σκληρή δουλειά και κατάθεση ψυχής να αναδείξουν το μεγαλείο του αριστουργηματικού έργου του Σοφοκλή και να φωτίσουν τις διάφορες- διαφορετικές πτυχές του. Πολύτιμοι αρωγοί τους υπήρξαν η συναρπαστική μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα,η συγκλονιστική μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη,τα θεϊκά κοστούμια της Εύας Νάθενα που έφτιαξε και το ζηλευτό σκηνικό της δουλειάς. Μεγάλος άσσος της παράστασης είναι οι ηθοποιοί της.

Δεν έχω δει ποτέ την χαρισματική Αθηνά Μαξίμου τόσο συνταρακτική όσο στην Αντιγόνη της -μια πλήρης πρωταγωνίστρια στην μεγαλύτερη ερμηνευτική νίκη της. Το αξιοσημείωτο είναι πως δεν συναρπάζει μόνο στην Αντιγόνη της,αλλά και στον Τειρεσία της που είναι «κέντημα»υψηλής αισθητικής και ακρίβειας! Καθηλωτικός είναι στον Κρέοντά του ο σημαντικότατος Αιμίλιος Χειλάκης-έχει κύρος, εντονότατη σκηνική παρουσία, μέτρο και συνέπεια και στην σκηνή που συνθλίβεται φέρνει δάκρυα στα μάτια.Μεγάλη η «νίκη»του. Πλάι τους εντυπωσιάζει με τη γκάμα του,τη δεινότητά του,τον υποκριτικό οίστρο του ο εξαιρετικός Μιχάλης Σαράντης.
Τι «διαμάντι»είναι αυτό; Ο τρόπος που «γίνεται»η Ισμήνη κόβει την ανάσα-τι επιδεξιότητα και την ευβολία-,για να σε...κλέψει λίγα λεπτά μετά ως Φρουρός και ως Αίμονας. Μεγάλο ταλέντο που με τις σκηνοθετικές υποδείξεις των Χειλάκη και Δούνια «ανθίζει»όσο ποτέ! Μαζί τους κάνουν έξοχη δουλειά στον χορό οι καίριοι Κρις Ραντάνοφ, Σωκράτης Πατσίκας,Τίτος Λίτινας, Παναγιώτης Κλίνης, Σμαράγδα Κάκκινου,Μαρία Τζάνη,Πάρις Θωμόπουλος Άννα Λάκη-που παίζει υπέροχα ακορντεόν επί σκηνής «απογειώνοντας» τα κομμάτια του Κραουνάκη. Ένα μεγάλο εύγε αξίζει σε όλους. Η παράσταση αυτή θα έπρεπε να ανήκει στο «μενού»του Φεστιβάλ Επιδαύρου που «τρέχει»,αλλά ποτέ δεν είναι αργά μια και μπορεί κάλλιστα να «ανοίξει»αυτό του επόμενου καλοκαιριού. Νιώθοντας αληθινή θεατρική μέθεξη βλέποντας την «Αντιγόνη» αναρωτιέμαι γιατί δεν τους δίνεται η Επίδαυρος και δη...επιδεικτικά.Τους την οφείλουν για την «ακριβή»δουλειά που κάνουν. Όμως φτάνει με τα πολλά λόγια. Σημασία έχει πως η «Αντιγόνη» είναι γερό sold out κι αποτελεί την Εκδίκηση του ΚΑΛΟΥ. Τρέξτε να την δείτε και τότε θα καταλάβετε πως δεν υπερβάλλω διόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση