GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύσκεψη στα Σκόπια για το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα Σκόπια, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συμφωνία για την ακριβή διατύ...

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα Σκόπια, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συμφωνία για την ακριβή διατύπωση του ερωτήματος στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, έθεσε επί τάπητος την κυβερνητική πρόταση, η οποία περιλαμβάνει το εξής ερώτημα: «Είστε υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη σύσκεψη αποχώρησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος αντιδρά στη συμφωνία για την αλλαγή της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Ο Ζάεφ γνωστοποίησε, στον απόηχο της σύσκεψης, ότι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, οι οποίοι έμειναν μέχρι το τέλος της συνάντησης, τάχθηκαν υπέρ της επιτυχούς διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Χαρακτήρισε δε, τη συμπεριφορά του Μίτσκοσκι «επιπόλαια, ανεύθυνη και προσβλητική» προς τους πολιτικούς παράγοντες και τους πολίτες της ΠΓΔΜ. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε, τέλος, πως το μεσημέρι της Πέμπτης θα διεξαχθεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση