GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας: Είχε δοθεί η εντολή για εκκένωση του Νέου Βουτζά

«Είχε δοθεί η εντολή για εκκένωση του Νέου Βουτζά» δήλωσε, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο «Κόκκινο 105,5», η περιφερειακή σύμβουλος Πο...

«Είχε δοθεί η εντολή για εκκένωση του Νέου Βουτζά» δήλωσε, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο «Κόκκινο 105,5», η περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα.
Η κ. Τσούπρα τονίζει ότι «για την εκκένωση του κάθε δήμου, αρμόδιος είναι ο δήμος και το σχέδιο των δήμων. Η Περιφέρεια Αττικής έχει 66 δήμους, δεν προβλέπεται να έχει σχέδια εκκένωσης για τους δήμους. Η Αυτοδιοίκηση είναι ακριβώς αυτό, αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να ελέγξει ο ένας τον άλλον. Η Περιφέρεια λοιπόν δεν θα μπορούσε με τίποτα να πάει στον κάθε δήμο και να κάνει εκκένωση. Απαγορεύεται, δεν μπορεί. Ενημερώνεται από την Πυροσβεστική που παίρνει την απόφαση και ενημερώνει τους δήμους για την εκκένωση».
Αναφερόμενη στην περίπτωση του Νέου Βουτζά, η περιφερειακή σύμβουλος μεταφέρει τον διάλογο που είχε με τον αρμόδιο δήμαρχο: «Ήμουν τόσο εγώ όσο και ο δήμαρχος επιτόπου, ήρθε ο κ. Σιώνης και είπε μπροστά μας "ποιου είναι η περιοχή;". Ο δήμαρχος είπε "είναι δικιά μου" η περιοχή, και η απάντηση ήταν "από τη στιγμή που είναι δικιά σου η περιοχή, απομάκρυνε τον κόσμο". Και του λέω "ναι δήμαρχε, πρέπει να φύγει ο κόσμος". Αυτό ειπώθηκε, αυτό έγινε, στον δήμο της Ραφήνας, στο Νέο Βουτζά, στη φωτιά πάνω».
Τέλος, για τους νεκρούς και τους τραυματίες από τη φωτιά, η κ. Τσούπρα δήλωσε: «Όταν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όταν υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, το να κάνουμε καταγραφή στα μηχανήματα είναι δευτερεύον. Πρέπει πρώτα να βρεθούν οι αγνοούμενοί μας, να λήξει αυτός ο δύσκολος κατάλογος. Από κει και πέρα, θα μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση